Luister het betoverende nieuwe liedje van Thom Yorke

Radiohead-frontman maakt de soundtrack bij heksenfilm Suspiria

Daar is-ie dan: het eerste nummer van Thom Yorke's soundtrack voor de horrorfilm Suspiria. De film wordt geregisseerd door Luca Guadagnino, die eerder Call Me By Your Name maakte, en is een remake van de gelijknamige heksenfilm uit 1977.

Het is voor de Radiohead-frontman de eerste keer dat hij de complete soundtrack voor een film componeert. Yorke gaf vorig jaar al aan dat hij zich voor deze soundtrack liet inspireren door het werk van Vangelis voor de film Blade Runner. In een panel op het Filmfestival in Venetië vertelde hij meer over zijn proces: 'Er is een bepaalde manier van herhalen in muziek die hypnotiserend werkt. Ik bleef maar denken dat het een manier was van toverspreuken bedenken. Dus als ik in de studio zat te werken, was ik spreuken aan het maken - en dat klinkt heel stom, maar zo dacht ik erover.'

De eerste spreuk die we te horen krijgen heet 'Suspirium'. Het is eigenlijk heel simpel: een herhalend pianomotief, helder en bezwerend, met daarboven Yorke's typische ijle stemgeluid. Tegen het einde krijgt de piano nog gezelschap van een sprookjesachtige dwarsfluit.

De film Suspiria komt uit op 26 oktober, Yorke's soundtrack is op dezelfde dag verkrijgbaar via XL Recordings.

Kijk hier ook de prachtige show van Radiohead op Best Kept Secret terug: een van hun meest introverte festivalsets ooit.

Meer Thom Yorke? Lees ook het interview met Tarik Barri, de Nederlandse kunstenaar die live op het podium naast Thom alle visuals creëert voor zijn soloconcerten: 'Muziek luisteren op paddo’s is essentieel voor leven'

Meer nieuwe muziek vind je hier én in onze #nieuwemuziek-playlist op Spotify.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12