Sunday Snooze #42: Nuno dos Santos

Van gloednieuwe ambient tot oude herinneringen aan Terschelling

'Ik heb deze set samengesteld met de achterliggende gedachte dat ik een mix wilde maken die reflecteert hoe ik zelf het liefst wakker wil worden. Hij bevat dan ook veel nummers die me de laatste tijd hebben geraakt, plus tracks die ik graag thuis opzet. 

Er moest hoe dan ook iets in van Dhafer Youssef. Deze track is vrij kort maar bepaald wel meteen de sfeer voor de rest van het uur, om vervolgens langzaam in het ambient epos van Neel gezogen te worden. Rustig een bakje koffie zetten en verder op de melancholische vibe van Wechsel Garland en de nieuwe bijzondere track van Nadia Struiwigh. Hou haar in de gaten, haar album op Denovali is geweldig. Vervolgens van de instrumentale track van Ensemble Du Verre naar wat lichtere vibes met Burnt Friedmann. Sowieso beste titel ooit: Worldwide Watchdog Peepshow. 

Ik word al een beetje wakker nu, met Alton Ellis en zijn cover van 'It's a Shame', en de Haarlemse band What Fun! uit 1981. Carlton, een drum 'n bass-dj uit Utrecht, draaide 'm vroeger vaak als laatste plaat dus hij zit er diep in bij mij. Dan Jukes met de plaat 'Should I be doing something important': goeie vraag zo op de vroege ochtend. Via een interlude van King Britt naar een instrumentale hiphop track van Dabrye’s nieuwe album. Kelpe erna met 'Yipee Space Ghost', wiens track ik vroeger met een goeie vriend elke dag heb opgezet in de vakantie als we wakker werden in zijn busje op Terschelling. Goeie herinnering. Roots Manuva in de Cut Chemist-remix, de producer die ook verantwoordelijk is voor m'n favo Jurassic 5-albums. We eindigen het uur met een oude track van de Teddybears uit Zweden. Enjoy the ride!'

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feed, Stitcher of iTunes of check ze hier. Lees ook de Kunst van de DJ met Nuno en luister zijn nieuwe track met Eefje de Visser.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12