PP22: Nile Rodgers showt zijn snoepketting vol hits

Ultieme good times bij de discokoning

Zoals sommigen nibbits aan een dropveter rijgen, zo rijgt discofunkkoning Nile Rodgers op de Pinkpop-mainstage hit aan hit aan hit aan hit aan hit aan hit aan hit aan hit. Ja, er passen meer hits in een uurtje Nile Rodgers dan er nibbits aan een dropveter passen. Hij begint met de tunes van zijn eigen band Chic, zalige disco en funk zo soepel en opbeurend gespeeld dat zelfs de stroefste heupen knarsend in beweging komen.

Dan legt Rodgers nog maar even uit: ‘Jullie weten misschien niet dat ik ook heel veel hits voor anderen heb geschreven. Voor Duran Duran, David Bowie en Daft Punk.’ En dan is-ie pas bij de D, hè?! Om ons te onderwijzen doet hij een medley van de nummer 1 hits die hij zoal scoorde, en jazeker, dat zijn er meer dan Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons er opgeteld hebben. Véél meer.

Zo gaat hij van Diana Ross (‘I’m Coming Out’) via Madonna (‘Like A Virgin’ én ‘Material Girl’) door naar de tune die hij met Daft Punk maakte: ‘Get Lucky’. Het is de song waarmee hij als een Fenix uit zijn as is herrezen, de song waardoor hij nu alweer jaren geboekt wordt door de grootste festivals. ‘I feel like the luckiest person in the world because I’m a two time cancer survivor’, zo kondigt Rodgers hem aan. Eerlijk gezegd mist deze versie wel de oempfh van het origineel, maar hij brengt heel Pinkpop er wel mee in beweging. Die band achter hem is dan ook geweldig: twee sterke soulzangeressen, een bassist die weet wanneer hij minimaal moet blijven en weet wanneer hij effe totaal los mag gaan (bij ‘Freak Out’ natuurlijk). Bij slotnummer ‘Good Times’ ontstaat meteen een spontane dansroutine in het veld, geleid door een ouwe guy met een hoedje. Twee stapjes. Twee naar rechts. Armen naar boven. Naar beneden. En nu springen en met je vuistjes rondschudden! Heerlijke show.

HET MOMENT
Het zijn er een paar: Candy Dulfer mag effe meetoeteren. Die drummer heeft lef: wanneer Rodgers in een jam weer een funky slagje speelt op zijn signature Hitmaker-strat, spreekt–ie hem aan. ‘Noooo, that’s too funky!’ Zeg je dat nou tegen de funkmeister zelf?!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12