BKS17: Her is pure geilheid

Fransen zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt

Sensuele muziek maken is een vak apart. De scheidslijn is dun tussen aan de ene kant verschrikkelijk zwoel en aan de andere kant verschrikkelijk aanstellerig, tegen pastiche aan. Gelet op hoe Stage Three bijna uit haar voegen barst en tot hoe ver buiten de tent mensen staan, kunnen we stellen dat de Fransmannen van Her in de eerste categorie vallen. Hers geheim: een uitgekiende mix van neosoul met triphop, aangevuld met synthpop en wat softrock. Dat levert een combinatie op die weliswaar vaker is gedaan (denk aan Jungle, FKA Twigs of in zekere zin Blood Orange), maar wat de Fransen dan weer uniek maakt is dat ze niet zo nodig cool hoeven te doen.

Natuurlijk zijn Victor Solf, Simon Carpentier en co. onberispelijk gekleed in zwart en wit, maar er wordt geflirt, gespeeld en de ruimte gezocht van het podium. Voornamelijk de bassist is een aanstekelijke vent die ondanks de trage nummers zo hard weet te rocken dat de zweetdruppels uit zijn dreads worden gelanceerd. En zweten is het geblazen, want Her is pure geilheid. Hij heeft ‘Five Minutes'nodig om een vrouw te versieren maar is in 'Union' ook bereidt het huwelijksbootje in te stappen. Zo is hij dan ook wel weer. Wat ingetogen begint, mondt meestal uit in een orgastisch einde van herhalende melodieën, geil gitaarwerk en steeds meer geram op de bekkens. Het is geen Prince, maar wat zou hij trots zijn.

En net zoals een goede vrijpartij niet uit één positie bestaat, zo switcht Her ook meerdere momenten van positie. Een zeer sterke cover van Otis Reddings ‘A Change Is Gonna Come’, een stukje a capella of een fantastische ode aan het vrouwenlichaam in ‘Quite Like’; Her is een stel hopeloze romantici maar dan met een dirty mind.

HET MOMENT:
Wie buiten staat op het moment dat Her voorbij is, ziet vervolgens duizenden mensen voorbijkomen met een post orgasmic chill die volledig de verdienste is van de band. Een hoogtepunt op Best Kept Secret, letterlijk én figuurlijk.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12