ADE17: Binkbeats presenteert eerste ep met eigen werk in de Brakke Grond

Bezoeker wordt beloond voor het lange wachten

Dit voorjaar schudde de Utrechtse producer/percussionist Frank Wienk, alias, Binkbeats, het internet wakker met een nieuwe video. Geen nieuwe live-cover van Flying Lotus of Aphex Twin maar een eigen nummer met Tessa Douwstra (LUWTEN), van wie hij het album ook produceerde. Op dag twee van ADE zien we in de Brakke Grond hoe goed deze en de andere eigen nummers van zijn eerste ep uit de verf komen. 

Caribou is fan van Binkbeats en Binkbeats ongetwijfeld ook van Caribou. Althans, de lange track ‘Jake’s Journey’ halverwege de set lijkt een ode aan de Canadese producer. Het is gezellig druk in de zaal, de helft van het publiek beweegt met een gelukzalige grijns. Maar ook de andere helft - die zit - wordt bediend. De ep Private Matter Previously Unavailable, Pt. 1 gaat alle kanten op. Met het melancholische ‘All The Times’ gaan de oogjes lekker dicht richting plafond, en laat Wienk zien dat hij naast het gebruik van talloze instrumenten ook een aardig potje kan zingen. 

Dat multitasken zorgt er voor dat het telkens een bezige bedoening is op het podium en dat de energie de hele show intens blijft. Eerder vertelde hij 3voor12: ‘Ik vind het heel leuk om het hele proces te laten zien en omarm de gedachte: met goedkoop speelgoed kun je hele mooie geluiden maken, het gekraak van een plastic bekertje kan ook dienen als trommel.’ Bekijk ook het item van Vrije Geluiden over zijn studio in de voormalige garderobe van Tivoli. Binkbeats is één van de bewoners van Kytopia, de vrijplaats van Colin Benders in Utrecht. Hij vertelt over zijn werkwijze en instrumenten. Of check zijn Instagram, waar hij zijn instrumenten zelf demonstreert.

Meer ADE? Lees alle verslagen en interviews in het ADE-dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12