BKS17: Het witte droomlicht van Amber Arcades

De Nederlanders zijn klaar voor Glastonbury

Best Kept Secret is geopend en de eerste voeten op het grote podium van Twee zijn van de bandleden van Amber Arcades. Wie met het eerste festivalbiertje de tent betreedt, ziet de frontvrouw meteen oplichten.

Kijk hier het hele optreden terug.

De kleding van Annelotte de Graaf is nog witter dan haar kapsel en haar vocalen drijven dromerig de middag in. Maar al bij ‘Come With Me’ blijkt dat het niet bij een engelachtige toon zal blijven. De gitaarloopjes dartelen eerst nog om elkaar heen zoals op het album, maar de band zet het nummer vervolgens wat harder en vuiler aan. Wat de muziek, indiepop à la Broadcast, goed kan gebruiken in een flinke festivaltent.

Het grootste wapenfeit is natuurlijk debuut Fading Lines dat vorig jaar op het Heavenly-label verscheen en de band meteen internationale potentie gaf. Maar Amber Arcades is in beweging gebleven met een nieuwe EP waarvan ‘It Changes’ een goed uptempo moment in de set is. Met het rustige en slepende materiaal is het harder werken om het publiek bij de les te houden, vooral omdat deze nummers soms te dicht tegen elkaar aanleunen. Maar ook hier zit live al veel meer dynamiek in: deze band heeft duidelijk uren gemaakt.

HET MOMENT
Volgende week zal Amber Arcades meerdere shows geven op festivalwalhalla Glastonbury. Het is te hopen dat de Engelsen De Graaf in dezelfde coole hippiebroek het podium zullen zien betreden. Maar natuurlijk telt de muziek. En die piekt in Hilvarenbeek met een vette vlampijpversie van ‘Fading Lines’. Dan staat alles aan. Het volume, de flikkerlichten, de beweging, de vaart. Geweldig liedje nog altijd. Amber Arcades heeft haar indiepop festivalproof gemaakt.

We namen ook nog een intieme sessie op met Amber Arcades, deze kun je hier terugzien.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12