Sunday Snooze #32: Tammo Hesselink

Een ontspannen ontbijtje met betaalbare reissues van onbetaalbare ambient en nieuw spul

We serveren weer een Sunday Snooze voor je, met ditmaal de ideale zondagochtendmix van Tammo Hesselink. Hij is kind aan huis bij De School, en tekende voor twee van de beste tracks van de Paerels-compilatie van Nous’Klaer (een moderne italo-rammer onder de naam Melatonin Man en een spacedisco-electro-track als The Invariants). Hesselink: ‘Dit is wat ik zelf graag wil horen als ik op zondagochtend net uit bed kom: voornamelijk wat lichtere ambient. Het is een mix geworden van betaalbare reissues van onbetaalbare jaren 80 ambient-platen met wat nieuwe dingen die er voor mijn gevoel goed bij passen, om te voorkomen dat het alleen maar een showcase van obscure platen zou worden.’

Pauline Anna Strom bijvoorbeeld, wiens debuutplaat hij leerde kennen via een mix van Four Tet of Caribou. ‘Sindsdien is dat album een favoriet in onze vrienden groep van bijna sektarische proporties, ook al heeft niemand dit album fysiek in handen gekregen in al die tijd. Gelukkig is er de prachtige reissue op RVNG afgelopen jaar uitgekomen waar vrijwel al de mooiste tracks van dat album op staan.’

Af en toe springt Hesselink heel even uit de band in deze mix, komt er toch effe een kick of felle beat om de hoek kijken, die weer wordt verdronken in harp-tonen, of drijft er een zalvende stem boven. Maar de grootste verrassing, die zit helemaal achteraan. 

Nog voor de zomer moet een release van Melatonin Man verschijnen op Nous’Klaer en daarna volgt een EP van een ander project van Hesselink. Hij draait 24 februari in EKKO, 2 maart in De School en later nog in BAR Rotterdam en mono Rotterdam.

Meer Sunday Snooze mixes?  Hier vind je ze allemaal, met mixes van o.a. Upsammy, Tako, Applescal, Klangstof, Suzanne Kraft en Big2.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12