BKS17: Wild Beasts doet sexy, maar weet niet te verleiden

Britten verschieten kruit te laat

Om de een of andere reden lukt het Wild Beasts maar niet om zichzelf goed in de kijker te spelen in Nederland. Ook laatste wapenfeit Boy King is hier nog niet echt geland, terwijl 'Big Cat’ een voorbode was voor dansbare festivalshows. Het begin van de set komt niet goed uit de verf. Wild Beasts probeert wel, maar de vonk springt maar niet over. Waar dat precies aan ligt, valt niet te achterhalen. Is het het brave publiek?

Je kunt hier vier nummers van hun show terugzien.

De netheid waarmee de mannen – voornamelijk frontman Hayden Thorpe – te werk gaan? Het gebrek aan knallers in de set? Dat het wellicht iets met Thorpe te maken heeft, blijkt als gitarist Tom Fleming even de rol van frontman overneemt tijdens ‘Ponytail’ en ‘Watch Me’. Flemings sexy, rauwe stemgeluid komt veel directer aan dan het zwoelige dat Thorpe's stem heeft. Ze kunnen het dus wel. Met deze rollenwissel maakt het ongemakkelijke geflirt plaatst voor een serieuze poging tot verleiding, maar we gaan nog steeds niet met ze mee naar huis.

Dan weet Wild Beasts meer te overtuigen. Tijdens ‘Get My Bang’ komen de meeste voetjes toch van de vloer. Eindelijk. Helaas is het publiek al flink uitgedund. Ach, voor de overgeblevenen des te meer ruimte om te dansen. Ook hitje ‘Mecca’ slaat goed aan. Waar het aan de begin van de set aan kracht ontbrak, heeft de band zich prima herpakt. Eerlijk, dat hebben we mede te danken aan de zingende gitarist. Ideetje om Fleming op het volgende album wat meer in de spotlights te zetten?

HET MOMENT:
Aan het eind van de set kan Thorpe het toch niet laten om nog even een politiek statement te maken: ‘FUCK BREXIT.’ Een luid gejuich volgt. Dat geeft de band het nodige laatste beetje energie om met overtuiging het laatste nummer te spelen. Bij ‘Alpha Female’ krijgt de band alsnog iedereen aan het dansen. Jammer dat het zo lang heeft moeten duren.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12