Metallica verkoopt je twee concerten tegelijk

Tweedagen-tickets voor shows in Johan Cruyff ArenA

Dat Metallica trouwe fans heeft wisten we al. Dat sommige van hen best twee keer in een week naar een concert willen ook wel. Maar dat Metallica daar nu een heel concept omheen verzonnen heeft is volstrekt nieuw: de Amerikaanse thrashmetalband speelt de komende tour in elke stad twee keer, en de tickets die deze week in de verkoop gaan geven toegang tot allebei die shows. Metallica belooft een totaal andere setlist en zelfs andere support acts bij de twee shows. De Europese tour begint 27 en 29 april in de Johan Cruyff ArenA in Amsterdam.

Dat Metallica nog altijd in bloedvorm verkeert op het podium zagen we deze zomer op Pinkpop. Maar nieuwe muziek, dat is alweer even geleden. Toch heeft ook de legendarische metalband de lockdown kennelijk productief gebruikt, want voor het eerst in jaren is een nieuw album in aantocht, 72 Seasons. Met de aankondiging van de shows verscheen ook het eerste nummer van die plaat, 'Lux Aeterna'. Het album moet 14 april verschijnen, net voor de start van de tour.

Concertpromotor Mojo bevestigt dat in eerste instantie alleen twee-dagen-tickets te koop zijn, maar belooft dat er ook een-dags-tickets achtergehouden zullen worden. Die zijn al aangekondigd voor 20 januari, en volgens Mojo is het niet zo dat bij genoeg animo de ArenA twee dagen gevuld zal zijn met dubbel-bezoekers.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12