Her’s omgekomen in auto-ongeluk

Brits duo groeide uit tot Nederlands livefavoriet

Stephen Fitzpatrick en Audun Laading, de twee bandleden van het Britse duo Her’s, zijn woensdag omgekomen bij een auto-ongeluk in Californië. Ook hun tourmanager Trevor Engelbrektson zat in de wagen en kwam om. De band was op tour in de Verenigde Staten en op weg naar een show in Santa Ana.

Hun label Heist or Hit heeft vannacht het verdrietige nieuws bekendgemaakt. ‘Ze waren warm, teder en hilarisch. Ze hielden van elkaar als broers. Iedereen bij het label is overweldigd en radeloos.’

Het duo groeide langzaam uit tot een indie-favoriet in Nederland. Op Grasnapolsky 2017 speelden ze hun allereerste show buiten de UK. ‘Twee guitige clowns uit Liverpool die heerlijke slackerpop spelen met jazzy akkoordjes, begeleid door lullige patronen op een drumcomputer. De zanger likt de hele tijd de sok rondom z’n microfoon, en uiteindelijk buitelen ze gebroederlijk over elkaar heen op het podium’, schreven we over die show. Een jaar later volgde een livesessie in 3voor12 Radio die je hiernaast kunt terugkijken.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12