Pinkpop 2017: Anne-Marie ook op eigen kracht best cool

Zou ze ook nog op het podium springen bij Clean Bandit en Sean Paul?

Komt de ouderwetse ravelook weer terug? Als je naar de sympathieke 26-jarige zangeres Anne-Marie kijkt, zou je het wel denken. De Britse heeft het haar strak in een knotje naar boven gebonden, een cool en hoekig zonnebrilletje op haar neus en klein zwart topje. Ze werkt zich iets na het middaguur al aardig in het zweet op de Pinkpop-zondag: het eerste liedje al een meeklap- en blèrmomentje – ‘na nana nana!’ – en ze zwiert energiek over het podium.

Best een leuke show dus, van de popster-in-wording. Twee jaar lang toerde ze met Rudimental mee als achtergrondzangeres, en doet het nu met behulp van een superster-schrijversteam onder eigen naam. Dat werkt wel: haar eigen 'Alarm' is al 200 miljoen keer gestreamd op Spotify, 'Rockabye' met Clean Bandit gaat voorbij een half miljard (!). Het is het geluid dat de hitlijsten de laatste jaren overheerst: tropische EDM-pop met een brul à la Mø, Sia en vooruit, Major Lazer. Hier een marimba-sample, daar een reggae-gitaartje en natuurlijk de refreinen grotendeels in kopstem gezongen in vraag-antwoord-spel met de drop. Wat blijkt uit deze show? Dat Anne-Marie wellicht nog een eigen smoelwerk mist, maar op zijn minst supersympathiek is en het grote Noord-podium geheel durft te claimen. 

Het Moment:
De eerste keer dat ‘Rockabye’ vandaag wordt ingezet, nu door Anne-Marie in haar eentje. Die horen we zeker nog twee keer vandaag, want zowel Clean Bandit als Sean Paul staan ook nog op het podium. Zouden ze ‘m ook nog een keer met z’n drieën doen?

Volg Pinkpop op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12