3voor12 Radio

Roos praat met Jack Garrat op SXSW, Alamo Race Track live in de studio + de dj-shortlist van Tom Trago

3voor12 Radio

Roos praat met Jack Garrat op SXSW, Alamo Race Track live in de studio + de dj-shortlist van Tom Trago

Vandaag de laatste in onze reeks uitzendingen met livebijdragen vanuit SXSW te Austin, Texas: hét grootste showcasefestival ter wereld. Roosmarijn is er de hele week om gloednieuwe muzikale ontdekkingen te doen en te voorspellen welke trends en bands doorzetten voor het seizoen 2015-2016. Vanavond spreekt ze met de elektronische knip-en-plak-pop-tovenaar Jack Garratt (voor liefhebbers van James Blake en SOHN) en vertelt ze over haar hoogtepunten tot dusver.

Ondertussen bewaakt Paul Rabbering thuis het fort, en wat 'n prachtfort is dat om deze week te bewaken. Vanavond verwelkomt hij Alamo Race Track live op de Speelplaats, de Nederlandse indierockband die toe zijn aan hun vierde album in 15 jaar tijd. Hawks: een donker, intiem en bijzonder werk dat ergens tussen Arcade Fire en Neil Young in hangt.

En omdat het donderdag is, is het ook tijd om te dansen. In de dj shortlist bellen we iedere week een dj met de vraag wat zijn favoriete platen zijn en met welke tracks hij dit weekend verwacht de dansvloer in de fik te steken. Vanavond is de eer aan Tom Trago, de man die als oud-resident van Trouw precies weet hoe hij het publiek om zijn vinger moet winden (zonder concessies), die twee keer werd genomineerd voor de 3voor12 Award en bijzonder stijlvolle house en techno maakt. Deze maand dropte hij zijn nieuwe single Hidden Heart of Gold, en dat viert hij zaterdag met een Voyage Direct-feest in RADION.

advertentie