PM16: Pavlove opent Popmonument in de watertoren PM16: Pavlove opent Popmonument in de watertoren

Akoestiek speelt band parten

, André Joosse

PM16: Pavlove opent Popmonument in de watertoren

Akoestiek speelt band parten

André Joosse ,

“Bijzondere optredens op bijzondere locaties” is wat Popmonument beloofd. Het eerste optreden van deze avond komt deze belofte zeker na. Nadat er zo een dertigtal muziekliefhebbers zich op de Grote Markt van Bergen op Zoom hebben verzameld, steppen ze als groep richting de watertoren, een kleine twee kilometer buiten het centrum. Boven in het oude waterreservoir staat een podium klaar voor de Vlaamse band Pavlove.

Dat een watertoren een bijzondere locatie is voor een optreden staat als een paal boven water, dat het misschien niet de meest ideale locatie is blijkt vanavond. Het is erg warm in de toren, maar het is vooral de akoestiek die de band parten speelt.

De band uit Aalst speelt popmuziek, soms een beetje jazzy, soms met soul. De gitarist haalt het geheel naar een hoger plan en dat maakt het een erg aangename band om naar te luisteren. De akoestiek, zeg maar galm, van het waterreservoir van de toren doet het gitaarspel ook goed, maar het verstomd de zang volledig. De stem van de 23-jarige zangeres Reina Rasti valt soms weg of is onverstaanbaar. De band kan hier uiteraard niets aan doen, maar het is wel erg jammer.

In het korte optreden komen drie covers voorbij, wat best veel is. Costello's 'I Want You' had niet gehoeven, maar Zombies' 'Time Of The Season' was meer dan de moeite waard. We zien de band graag een keer terug op een echt podium om hun kunnen te bewijzen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland