PM16: Jo Goes Hunting experimenteert met waanzinnige akoestiek

De binnenplaats van het Markiezenhof loopt langzaam vol voor donkere indiepop

Tekst: Joëlle Koorneef Foto's: Tessa de Koster ,

Het is een bijzonder plaatje: een piepklein podium op de binnenplaats van het stadspaleis, volgepropt met de instrumenten van de vijfkoppige band. Jo Goes Hunting speelt elektronisch en hard. Het biedt zo’n mooi contrast met de locatie dat het doet denken dat dit precies is waar deze plaats voor is gemaakt…

De band van Jimmi Jo Hueting is een samenvoegsel van creatieve muzikanten die op dit podium als één spelen. Experimenteel is het woord dat dit optreden in Bergen op Zoom samenvat. Het publiek weet soms niet goed wat te doen met dit nieuwe geluid, maar warmt langzaam maar zeker op en vult de leegte voor het podium.

In het nummer Act of Leaving proeft het publiek alle smaken van Jo Goes Hunting: een pakkende melodie, donkere vocals en veel synths. Omdat de akoestiek zo waanzinnig is, wordt er extra veel gespeeld met meerdere stemmen. Dit geeft het optreden een extra dimensie. Als hij de set afsluit laat Jimmi Jo zijn stempel achter met indrukwekkende drumsolo’s: Bergen op Zoom, dit was Jo Goes Hunting.