PM16: Hypochristmutreefuzz beukt er op los PM16: Hypochristmutreefuzz beukt er op los

Afgeladen café Die Twee voor Vlaamse belofte

, André Joosse

PM16: Hypochristmutreefuzz beukt er op los

Afgeladen café Die Twee voor Vlaamse belofte

André Joosse ,

Je zou denken dat de bandnaam het meest opmerkelijke is aan de band Hypochristmutreefuzz, maar wie ze live heeft gezien weet dat vooral hun optredens opmerkelijk zijn. Wij gingen bij café Die Twee kijken of het inderdaad zo goed was als onze Zuiderburen doen geloven.

Over de band is niet heel veel te vinden. Ze brachten samen met It It Anita een splitsingle uit. Ze hadden met 'Spitter' een klein YouTube-hitje en stonden daardoor deze zomer “opeens” op Pukkelpop. En vanavond dus in een klein maar afgeladen café in Bergen op Zoom. 

De band treedt op in het donker, met alleen een paar led-looplampen rond de micro-standaarden gewikkeld en een stroboscoop. Hun noise met electro-invloeden beukt het lokaal in. Rammende drums, ratelende gitaren en pompende synths. En ondanks de geluidsmuur krijgen de Vlamingen het voor elkaar om het detail niet uit het oog te verliezen. Er zit zelfs hitpotentie in. Laat de media deze band snel oppakken zodat we hem volgend jaar terug zien op de festivals. Hoewel hij in een donkere zaal al dit zich het best thuis lijkt te voelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland