PM16: Gabriel Rios vult betekenisvolle stiltes in De Maagd PM16: Gabriel Rios vult betekenisvolle stiltes in De Maagd

Dankbaarheid en aanstekelijk plezier spat van het podium af

, Tekst: Joëlle Koorneef Foto’s: Tessa de Koster

In het licht van de gebrandschilderde ramen verwelkomt De Maagd het nog niet opgewarmde publiek. Gabriel Rios heeft de taak gekregen om de avond als een van de hoofdacts van Popmonument te openen. In een gebouw vol verhalen en prachtige akoestiek legt de Puerto Ricaanse muzikant de lat hoog voor de acts die volgen.

Door te openen met een eigen versie van 'Voodoo Chile' laat Gabriel Rios zien lef te hebben. Dit blijkt ook wanneer hij zijn hit 'Broad Daylight' juist weer in een alternatief jasje steekt. Hij grapt dat iedereen zich er oncomfortabel bij zal voelen. Onvoorspelbaarheid, dat is de charme van Rios. Met zijn loepzuivere stem laat hij het publiek ademloos genieten, maar met hier en daar een opzettelijk valse aanslag van zijn gitaar en zijn aanwezige persoonlijkheid is het zeker geen easy listening muziek.

Des te meer instrumenten je weghaalt, des te meer aandacht en stilte in de zaal, weet Gabriel Rios uit ervaring. Marcherend op zijn plek en dansend op zijn eigen melodieën bewijst hij dat hij alleen een gitaar en een spotlight nodig heeft om de stiltes te vullen met zijn unieke geluid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland