Dany Lademacher’s Wild Romance rockt!

Een ode aan Nederlands bekendste rockheld

Tekst: Lowie Evers ,

Zondagmiddag is voor de meeste mensen de tijd om rustig de krant te lezen of hun kater van zaterdagnacht te sussen. Voor rock-´n-roll-liefhebbers en Herman Broodfans uit Bergen op Zoom is dit afgelopen zondag geen optie. Daar treedt namelijk Dany Lademacher’s Wild Romance aan in café ’t Slik, een tribute aan Herman Brood´s Wild Romance door zijn belangrijkste gitarist.

Authentieke rock-‘n-roll begint nooit op tijd. Zeker niet als de band moet beginnen om half vier ´s middags. Het café is tegen die tijd al goed volgelopen maar door omstandigheden is de soundcheck nog niet volledig afgerond. Een klein uur na de oorspronkelijke geplande aanvangstijd trapt de band af met `Bad Blood´. Het publiek laat de vertraging niet aan zijn hart komen en reageert enthousiast op de opener. 

Lademacher kan door een blessure aan zijn hand de gitaar niet voor zijn rekening nemen en doet nu de achtergrondzang. Hij wordt vervangen door David Hollestelle jr., die ook jaren bij Herman Brood speelde. Dat hij een uiterst geschikte vervanger is, spreekt voor zich. Op enkele schoonheidsfoutjes na brengt hij het repertoire uitstekend. Lademacher zelf geniet er ook zichtbaar van om met hem op het podium te staan. De rest van de band doet het typische Herman Broodgeluid alle eer aan. Vooral de rauwe stem van zanger Dirk Vermeij springt er tussenuit en vervolledigt het geheel perfect.

Het eerste onverwachte nummer in de set is een cover van Depeche Mode, `Personal Jesus´. Het word gebracht als een ode aan de overleden Brood. Voor de gelegenheid wordt het new wave liedje volledig in een rockjasje gegoten. De eerste helft van de set wordt afgesloten met de klassieker `Never Be Clever´. Na een korte pauze begint de band aan het tweede deel van de set. Een goede afwisseling tussen Wild Romancenummers en verassende covers als `Knocking On Heaven´s Door´ zorgt ervoor dat de set interessant blijft. Tegen het einde treedt Lademacher even op de voorgrond en zingt hij `Pop It´. Als toegift zet de band megahit `Saturday Night´ in. 

Dany Lademacher´s Wild Romance brengt een gepaste ode aan een van Nederlands grootste muzikanten. De hits worden op een goed tempo afgewisseld met onbekender werk. Herman Broodfans mogen deze band zeker niet missen.