Stevig avondje hardcorepunk in Café de Vrijbuiter Stevig avondje hardcorepunk in Café de Vrijbuiter

When There is None, Code Blue Coma, Bad Ragaz en Rites treden op voor liefhebbers van het genre

, Tekst: Amanda Sturm, Foto´s: Amanda Sturm en Nous Davidse

Stevig avondje hardcorepunk in Café de Vrijbuiter

When There is None, Code Blue Coma, Bad Ragaz en Rites treden op voor liefhebbers van het genre

Tekst: Amanda Sturm, Foto´s: Amanda Sturm en Nous Davidse ,

Twee Duitse en twee Nederlandse bands met een hoop gitaar- en drumgeweld vormen de belangrijkste ingrediënten voor een avond hardcore punkrock in Café de Vrijbuiter in Goes. Het café staat vol met liefhebbers die niet vies zijn van een portie ruige muziek.

Vanwege het kleine café en doordat de bands gelijkvloers spelen, ontstaat er een intieme sfeer. Opener is de Zeeuwse band Bad Ragaz. De band bestaat al drie jaar, maar heeft nog niet zo vaak opgetreden. Zanger Jurian van Vuuren zoekt vaak de interactie met het publiek op en ook de andere muzikanten staan energiek op het podium. Het café is een goede setting voor de heren waardoor de show goed tot zijn recht komt. Tijd voor Bad Ragaz om vaker op te treden.
 
Female fronted hardcorepunk band Rites timmert hard aan de weg en treedt veel op in Nederland, België en Duitsland. Momenteel zijn ze bezig met hun tweede ep, waar het publiek deze avond ook nummers van te horen krijgt. De liedjes zijn wat ruiger dan op de eerste titelloze ep. Met een andere set dan gewoonlijk wordt een energieke en strakke show neergezet, waarbij een prettige afwisseling tussen het wat ruigere en rustige werk ontstaat.
 
Hardcorepunk uit Duitsland
Wat rustigere muziek maakt de Duitse band When There is None. Energieke punkrock is wat de vier heren het café laten horen. Een prima afwisseling tussen de stevige muziek die er door de andere bands gespeeld wordt. De band bestaat uit twee gitaristen, een basgitarist en een drummer. De leadzanger speelt ook gitaar en tijdens het zingen wordt hij regelmatig ondersteund door de andere twee gitaristen. Dansbare punkrock geeft dit als resultaat.
 
Ook uit Duitsland komt hardcore band Code Blue Coma. Deze band speelt de ruigste muziek van de avond. Een strakke set wordt neergezet. De band houdt zich nog wat in, want sommige bandleden staan af en toe met hun rug naar het publiek toe. De zanger maakt dit wel helemaal goed door helemaal los te gaan en ook de haren worden flink geschud.
Voor de fans van hardcorepunk is dit een fijn avondje muziek met vier goede bands die ieder op hun eigen manier een energieke show neerzetten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland