VR15: Zornik is terug. Punt.

Met een keiharde rockshow laten ze iedereen weten dat Zornik back in business is.

Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Martin Hol ,

Het is een poos geleden dat we iets van de Belgische Zornik vernomen, maar dit jaar is de band terug met een nieuw album. De lat ligt hoog voor de band die ook wel "het Belgische equivalent van Muse" genoemd wordt. We zijn dan ook nieuwsgierig naar wat voor nieuws ze ons vandaag gaan brengen. Vanavond spelen ze op de Jupiler Stage, en uiteraard waren wij daarbij.

Na de release van hun 'best of' album in 2008 besloot de band een nodige break in te lassen, maar stilzitten deden ze niet. In 2010 werd het semi akoestische album 'Less>more' uitgebracht, waarna een theatertour door België volgde. Anno 2015 staat er een nieuw album op de planning, en zijn ze weer volop aan het touren. Vanavond horen we wat nieuwe nummers waaronder hun single genaamd 'My Friend My Stranger'. Lekker stevig, lekker Zornik. Geen teleurstelling voor de fans.
 
Ze wisselen hun nummers af met lange pittige solo's, en wat obscene uitspraken van zanger Koen Buyse. Ze zetten een lichtshow in waarbij eigenlijk een epilepsiewaarschuwing afgegeven moet worden. Het is overduidelijk dat de band al vele jaren ervaring achter zich heeft, het is alsof ze nooit zijn weggeweest. Het onthaal van het publiek is warm, de nieuwe nummers worden ook goed ontvangen.
 
Het lijkt erop dat Zornik officieel terug is van weggeweest. De fans van het oude rockende Zornik kunnen hun hart ophalen.