VR15: Tourist LeMC verrast met jazzy ondertoon en politieke teksten

Een man van het Antwerpse volk

Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Laurien de Feijter ,

De Antwerpse rapper Tourist LeMC, ook wel afgekort naar Tourist, mag rond half 3 vanmiddag optreden op de Jupiler Stage. Dat doet hij in een stralend zonnetje voor ontspannen publiek. Velen zitten op het gras te genieten van de goede sfeer en het goede weer.

Zijn eerste album 'Antwerps Testament' is voor het eerst uitgebracht in 2010 en later door TopNotch in 2013 opnieuw uitgebracht. Afgelopen maart is zijn nieuwste album verschenen genaamd 'En Route'. De Antwerpse Tourist haalt zijn inspiratie uit de Franse jaren 90 hiphop en combineert deze op bijzondere wijze met reggae en folk invloeden, een combinatie die hij ook vandaag ter gehore brengt. Hier en daar zijn ook wat jazz invloeden te horen die Tourist een onverwachte edge geven.

 

Wat hem bijzonder maakt is dat hij zijn teksten in plat Antwerps rapt. Vandaag zal dus niet iedereen hem even goed verstaan. Een grote delegatie Antwerpenaren steekt hun handen in de lucht als hij vraagt of er mensen uit Antwerpen aanwezig zijn. Naast zijn hit 'Koning Liefde' horen we ook andere diepgaande nummers voorbij komen en ontdekken dat Tourist ook een politieke boodschap over te brengen heeft. Het is duidelijk een man van het volk.

 

Hoewel het merendeel van het publiek hem niet zal kunnen volgen weet Tourist LeMC ons te verrassen met zijn folk invloeden en jazzy ondertoon, én zijn diepe teksten.