VR15: Feesten met Therapy?

Verstand op oneindig en beuken!

Ben Willemsen ,

De Noord-Ierse punkrockers van Therapy? zijn toch wel een garantie voor een feestje en stellen dan ook niet teleur op Vestrock. Het is dan ook al snel een heksenketel voor het podium. Therapy? bestond vorig jaar alweer 25 jaar maar lijken dit jaar nog even door te feesten. Dit jaar verscheen hun nieuwe album ‘Disquit’ welke erg goed is ontvangen. De band is terug naar het geluid van begin jaren negentig. Een kwart eeuw geleden, maar dat is aan niks te merken.

Met de ballad ‘Diane’ brak de band internationaal door, maar het repertoire is toch overwegend rauw. Vanavond wordt dit nummer uitgevoerd in een rockuitvoering tegen het eind van de set. De nieuwe nummers worden handig tussen publieks-lievelingen als ‘Die Laughing’ en ‘Isolation’ gespeeld. Het lijkt dan ook of de band geen slecht nummer heeft geschreven, elke riff, refrein of melodie is raak.

Therapy? doet wat het beloofd en het hele veld gaat heen en weer. Het zal me niks verbazen als er tijdens het optreden een kleine aardschok in Hulst gemeten wordt. Het is verstand op oneindig en beuken met genoeg energie tot dat dan eindelijk het laatste nummer ‘Nowhere’ wordt ingezet.