VR15: Gedreven Paceshifters geeft energiek optreden in The Living

Overijsselse grungeband verrassing van tweede Vestrock-avond

Tekst: Ilona de Bruijne Foto's: Laurien de Feijter ,

Terwijl de Belgische rockband Zornik zijn set afsluit en Ierse publiekstrekker Therapy? aan het opbouwen is, mag het rocktrio uit Overijssel het podium in The Living betreden. De broers Paul en Seb Dokman vormen samen met drummer Jesper Albers de grungeband Paceshifters. Met hun stevige rocknummers, strakke uitvoering en energieke performance zijn deze drie jonkies de verrassing van de avond.

Vorig jaar stond Paceshifters op Pinkpop en Zwarte Cross. Vanavond mag het trio in een kleine tent optreden, vlakbij de ingang van het festivalterrein. Bij de aankondiging krijgt de band nog mooie woorden van Therapy? mee, de grote ‘concullega’ van vanavond voor deze jonge mannen: “Als de toekomst van de Nederlandse rockmuziek in de handen ligt van Paceshifters, dan is deze muziek in f*cking goede handen!” Al bij het eerste nummer zit de sfeer er goed en vliegen de broers (op gitaar en basgitaar) vrij over het podium.   

De drummer houdt het hele optreden de boel muzikaal bij elkaar, is inventief in zijn partijen en speelt strak. De broers zingen soms gezamenlijk (in octaven) of wisselen per song de leadzang af. En dat doen ze al headbangend met volle energie. Seb Dokman springt zo nu en dan van het podium, stoot een microfoonstandaard om en springt vervolgens weer op stage. Het publiek wordt door het enthousiasme aangestoken en knikt instemmend mee met alle nummers. Bij Nirvana-cover ‘Aneurysm’ komt het publiek echt los.   

De komende maanden treedt Paceshifters nog op verschillende festivals in Nederland en Duitsland op. Ben je in de buurt? Gaan!