VR15: Navarone in bloedvorm op Zeeland stage

Band kleurt wel netjes binnen de lijntjes

Ben Willemsen ,

Voor de echte rock liefhebber staat vandaag Navarone op de Zeeland stage en de band gaat er voor de volle 100% in. Ondanks dat ze vanavond ook nog gewoon op Stonerrock staan. Een stel klasse muzikanten die zich eens te meer weer bewijzen als een echte live band. Zichtbaar genietend, spelen de mannen hun set, maar springen niet echt uit de band. Al met al zetten ze een degelijke set neer.

Navarone is een veelzijdige rockband die zijn inspiratie haalt uit de progrock van de seventies en dit combineert met moderne rockelementen. De band speelt knap uitgewerkte rockcomposities. Als je de band niet kent valt direct de bijzondere zang op van Merijn van Haren. Dat de band de uitdaging niet uit de weg gaan bewezen ze nog vorig jaar met hun akoestische cd/dvd ‘A Date in the Chapel’.
 
Merijn is een uitmuntende zanger die het grote gebaar niet schuwt. Naast de enorme uithalen kan hij zijn zang ook heel klein houden. De set is een mooie dwarsdoorsnede van hun oeuvre en eindigt met een fantastisch uitgevoerde combo van ´Wander’ en ‘Sage’ waarbij de band met de opbouw van het nummer en de daarop volgende apotheose menig toeschouwer kippenvel bezorgt. Wie echter de optredens van Navorone kent, is het optreden geen verrassing meer en kleurt de band netjes binnen de lijntjes. De band is echter wel in bloedvorm en het energieke optreden kan rekenen op veel enthousiasme vooraan het podium.