VR15: Lonely The Brave met succes op herhaling

Met hart en ziel, door merg en been

Andre Joosse ,

Vorig jaar waren ze een van de verrassingen op het vijf-jarig jubileum van Vestrock. Dit jaar mogen ze op herhaling. Lonely The Brave heeft ondertussen aardig wat fans weten te winnen. Dit is te zien aan de bandshirts die regelmatig gespot worden in het publiek. Kan de band zich dit jaar weer bewijzen?

Hun debuutalbum The Day’s War kwam vorig jaar uit, net na hun passage op Vestrock. Dat dit album goede recensies zou scoren was ons al bekend toen we de band live op de Veste in Hulst zagen. Het recept is bekend, stevige rock met niet de meest vrolijke teksten. De band brengt een mix van pop, rock en metal met veel aandacht voor het gitaarspel. Een band die je meesleept in hun muzikale verhaal.
 
Het optreden begint wat stroef als de basversterker het even laat afweten. Maar daarna gaat het gelijk goed los. Al komen de depri teksten, met hart en ziel gebracht, maar bij een enkele fan over, met hun toegankelijke sound winnen ze duidelijk wel het publiek voor zich. Voor de fans gaan ze door merg en been, voor de rest van de toehoorders staat er een geweldige rockband. Met zekerheid de meest oprechte band van vandaag. Misschien ook wel de beste.