VR15: Kovacs betovert Hulst met innemend stemgeluid

Een sterke act die niet 100% tot zijn recht komt door vroeg tijdstip

Tekst: Kelly de Rybel Foto's: André Joosse ,

Meer dan haar stem is eigenlijk niet nodig tijdens dit optreden. (Sharon) Kovacs weet haar diepe donkere vocalen volledig in te zetten hier op de Zeeland Stage van Vestrock, wat een bijna betoverend effect heeft op haar publiek.

De Eindhovense Kovacs is Nederlands nieuwe belofte. Ze is een personage met een intrigerend stemgeluid en een bijpassend uiterlijk. Met ijzersterk debuutalbum 'Shades of Black' is Sharon Kovacs een onmisbare artiest op Vestrock. Haar hits  'My Love' en 'Diggin' zijn uiteraard ook vanmiddag ter gehore gebracht en dat doet ze met verve. Ze scoorde met deze nummers al twee keer de 3FM megahit  en heeft ondertussen een contract getekend bij het Duitse Warner Music, wat genoeg zegt over haar potentieel.
 
Haar performance vanmiddag is sterk en melodieus. Kovacs bouwt het optreden gestaag op tot aan het einde, ze laat als het ware de spanning meestijgen. Ze geeft duidelijk alles maar het publiek is niet makkelijk mee te krijgen. Laat het het warme weer zijn, of het tijdstip, het is een sterke act die niet volledig tot zijn recht komt deze middag. Kovacs verdient een tijdstip beginnend vanaf de schemering tot in het donker, waarin haar zware intrigerende stem omhult wordt door letterlijke 'shades of black'.