VR15: Douwe Bob, het zoete zonnetje op de Jupiler Stage

Amsterdamse singer-songwriter speelt prima set

Tekst: Ilona de Bruijne Foto's: Kelly Thans ,

Vorig jaar zong de Amsterdamse singer-songwriter Douwe Bob Posthuma een paar liedjes mee in de Vestrock Allstarsband. Dit jaar mag hij aan de vooravond van de tweede Vestrockdag op hoofdpudium Jupiler Stage een set van één uur spelen. Samen met zijn begeleidingsband zal hij songs spelen die een combinatie zijn van pop, singer-songwriter en country. Het publiek heeft duidelijk zin in het optreden van de kunstenaarszoon die in 2012 de eerste editie van ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ won.

Met de zon in het gezicht, opent Douwe Bob met het toepasselijke nummer ‘Sweet Sunshine’. De zes muzikanten, allen gewapend met een zonnebril, spelen vervolgens een aantal songs van zijn tweede album ‘Pass It On’, dat in mei van dit jaar uitkwam. De  meerstemmigheid van de songs doet soms denken aan bands als The Byrds en Crosby, Stills & Nash en komt goed over op het eiland in de Buitenvest. Nummers worden vlot achter elkaar gespeeld en lopen naadloos in elkaar over. Nog voordat hij de singel van zijn eerste album ‘You Don’t Have To Stay’ inzet, is er even tijd voor een korte interactie.
 
Douwe Bob heeft het publiek op zijn hand. Hij hoeft niet veel te doen om de aanwezigen mee te krijgen. Het lied over zijn vader Simon Posthuma ‘Multicoloured Angels’ gaat er dan ook in als zoete koek. Net als zijn nieuwste hit ‘Pass It On’. Afsluiter is ‘Suffer In Style’ waarbij nog even zijn muzikale kunstjes op piano en drums laat zien. Een goed begin van de Vestrockavond.