VR15: Drive Like Maria schudt met gierende gitaren Hulst weer wakker

Een energieke en stevige show die het tempo er weer wat in brengt

Tekst: Kelly de Rybel Fotografie: Martin Hol ,

Het is even stil geweest rondom de Vlaams/Nederlandse Drive Like Maria, op deze zesde editie van Vestrock zijn ze weer van de partij. Ondertussen staat de band alweer voor de derde keer op het Hulsterse festival. Een goede combinatie, die ook vanavond weer waargemaakt wordt.

In 2009 kwam debuutplaat 'Elmwood' uit, opgevolgd door 'Drive Like Maria' in 2012. Dit jaar komt een nieuwe plaat uit, en het viertal geeft ons daar vanavond op de Jupiler Stage een voorproefje van. De gierende gitaren en het aanstekelijke tempo werken als een goede bak koffie na het avondeten. Na een nogal timide Dotan wordt de weide van Vestrock weer wakker geschud.
 
Drive Like Maria is een band met diversiteit en een zin naar muzikaal avontuur. Ondertussen begint het te schemeren en kunnen daarom een lichtshow inzetten. Het is droog gebleven, de band heeft er zin in, en het publiek heeft er net zoveel zin in. Er wordt gedanst en gesprongen en de energieke show heeft duidelijk invloed op de sfeer.
 
Drive Like Maria doet het net als voorgaande jaren goed op Vestrock. We zijn benieuwd naar wat ze ons in de toekomst nog gaan brengen.