VR15: Bombay speelt gedwongen een intieme show vanwege naderende storm

Vestrock danst zich droog met de zonnige uptempo rock

Tekst: Kelly de Rybel Fotografie: Kelly Thans ,

Bombay, de Amsterdamse band die in bijna alle windstreken van de wereld heeft opgetreden is vandaag neergestreken in Hulst. De uptempo rock schalt over de weide terwijl het merendeel van het publiek staat te schuilen voor de naderende storm.

De organisatie van Vestrock heeft iedereen geboden te schuilen onder de tent van de Silent Disco.Bombay speelt vol enthousiasme voor een handjevol mensen, "voor 50 man spelen is soms nog leuker dan voor 5000 mensen!". Wanneer ze hun set beginnen (die ze overigens vanwege de storm helemaal hebben omgegooid) is het nog droog, langzaamaan begint het zachtjes te regenen en aan het einde van hun set barst de storm los. Toch proberen ze er het beste van te maken. 
 
Na Best Kept Secret, Dour (BE), SXSW(US), en The Great Escape (UK), is nu Vestrock aan de beurt. De band heeft Show Pig achter zich gelaten en staat op het Hulsterse podium onder de naam Bombay. In de afgelopen jaren heeft de band hard gewerkt aan een nieuw geluid. Een nieuwe plaat en heeft for the sake of it ook maar meteen de naam veranderd. Vandaag op Vestrock: Bombay nieuwe stijl.
 
Dankzij de naderende storm zet Bombay een intieme show neer op een groot podium. Bombay is allround en passen zich aan de omstandigheden aan. Ze wisselen hun nieuwe nummers af met wat ouder werk en spelen daartussen covers op verzoek. Een dansbare warmhouder voor de harde kern.