Ries de Vuyst maakt een nieuw album: Oondert

Meefinancieren van dit bijzonder jubileum-project is mogelijk

Ilona de Bruijne ,

Zeeuws-Vlaamse bluesmuzikant Ries de Vuyst heeft dit jaar iets bijzonders te vieren. Behalve dat hij zestig jaar geleden geboren is, bespeelt hij ook nog eens veertig jaren lang zijn linkshandige rode Höfner-gitaar. Samen 100. En dat wordt gevierd met een nieuw album: ‘Oondert’. Voor de financiering hiervan heeft hij een crowdfundingsactie opgezet.

De Vuyst schrijft voor ‘Oondert’ samen met mondharmonicaspeler Gait Klein Kromhof. Naast hun zelfgeschreven songs komen op het album ook “een fris arrangement van een oude favoriet, of een Zeeuwse bewerking van een lied van een bevriende songsmid.”
 
Crowdfunding
Hoewel De Vuysts leeftijd en jarenlange muzikale carrière anders doen vermoeden, kwam zijn eerste album ‘Killing The Blues’ pas in 2011 uit. In 2010 won hij voor de eerste keer de wedstrijd ‘Zing Zeeuws!’. Twee jaar later deed hij dat nog een keer.
 
Op de website van World of Crowdfunding is het mogelijk om een (financiële) bijdrage te leveren aan project ‘Oondert’. In september zal de cd-presentatie onder meer plaatsvinden in De Spot Middelbug.