Een strakblauwe hemel boven de Brouwersdam deze zaterdag. Een lucht die de hele dag, tot genoegen van iedereen, onveranderd blijft. De line up voor vandaag vertoont meer diversiteit. Een perfecte combinatie dus voor dag twee van Concert at Sea.

Het is de Zeeuwse band Peer die vanmiddag op het Umoja podium het muzikale startsein geeft. De jonge Zeeuwen knallen er stevig op los met hun frisse rockmziek. Miss Montreal doet het daarna iets rustiger aan op het hoofdpodium, al ontbreekt het zeker niet aan energie en enthousiasme.  Het duet ‘Ik Zoek Alleen Mezelf’ met Paskal van Blof ontbreekt uiteraard niet.
Daarna weer vlug naar het kleinere podium want de 13-koppige big band Liptease laat het publiek volledig meeswingen met hun show vol rock & roll cliche’s. Tussen de optredens op de 2 podiums is het ook prima chillen bij het kleine podium van Het Strand. De intieme optredens van Dan Clews en Matt Simons worden versterkt door de azuurblauwe zee op de achtergrond.

Rowwen Heze viert dit jaar zijn 30 jarige verjaardag. Het feestje in de volle zon wordt samen met het publiek uitbundig gevierd met hits als ‘Limburg’ en ‘Van Drinken Krijg Je Dorst’. Chef Special is al een gevestigde naam op Concert at Sea. Ook aan het begin van deze avond spelen de Haarlemmers vol overgave voor een goed gevulde Brouwersdam. 
De temperatuur stijgt nog iets meer als Kenny B en zijn band het Umoja podium betreden. Met zijn eigen Surinaamse reggaeklanken en covers van Bob Marley zorgt hij ervoor dat niemand stil staat. Typhoon houdt deze sfeer perfect in standals hij om negen uur het podium op rent. Vergezeld door zijn titanenband brengt hij zijn unieke sound op de Brouwersdam. 
De laatste keer dat we de Counting Crows op de Brouwersdam zagen was in 2008. Vandaag zien we Adam Duritz, inclusief hang-over, met zijn band weer terug op het hoodpodium. Beginnend met ‘ Round Here’  houden ze met hun relaxte set het publiek geboeid. Toppers als ‘ Long December’ en ‘Big Yellow Taxi’ ontbreken zeker niet.

Organisator Blof staat stipt om tien uur op het Zeeland podium. De band heeft vanavond gekozen voor een redelijk rustige setlist. Hoogtepunt zijn de duizenden slingerende lampjes tijdens ‘ Holiday in Spain’ met zanger Adam van de Counting Crows. Kenny B komt even later ook nog langs om samen met Paskal nogmaals zijn hit ‘Parijs’ te spelen. Een ode aan de eerder deze week overleden The Lau wordt gebracht met het nummer ‘Iedereen Is Van De Wereld’. Na het laatste nummer ‘Blauwe Ruis’ wordt er naadloos overgeschakeld naar een DJ die een aantal Blof remixen draait.
Het is aan Wipneus & Pim om de laatste restjes energie uit het publiek te persen. Van voor nachter en van links naar rechts, de Brouwersdam is nog tot laat in beweging.
CAS kan terugkijken op een zeer geslaagde editie. 2 dagen met veel zon, veel plezier en weinig incidenten.