Een uit de hand gelopen strandfeest, zo kun je Concert At Sea wel noemen. Met dit jaar Lenny Kravitz als hoofdact, is dit hét festival in Zeeland waar je bij wil zijn. In combinatie met een heerlijke zomerse dag is de eerste dag van het tweedaagse festival niets anders dan een succes te noemen.

Herkenbaar aan het festival is het strand en de grote rode vuurtoren naast de mainstage. Afwisselend spelen op dat podium en het Umoja podium grote én veelbelovende Nederlandse bands. Namen als Kensington en Racoon hoeven eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Maar Concert At Sea is meer dan alleen bands checken. Liggen op zitzakken, dansen in de Silent Disco en van de glijbaan afgaan zorgen voor vermaak. Over het algemeen maken de artiesten die optreden rustige muziek. Dit zorgt voor de relaxte sfeer die Concert At Sea zo kenmerkend maakt.

Covers en meezingertjes

Concert At Sea zou niet hetzelfde zijn zonder Cover At Sea als opener. De gastheren van BLØF nodigen hierbij gasten uit die met ze komen zingen. Uiteraard kan een eerbetoon aan Thé Lau niet ontbreken. Dotan speelt hierna op de mainstage. Ook op de Brouwersdam wordt zijn nummer ‘Home’ luidkeels meegezongen. Nog een band waar niemand meer omheen kan: Kensington. Met succesalbums als ‘Vultures’  en ‘Rivals’ genoeg hits voor een uurtje op de mainstage. Het publiek is voor de heren dan ook makkelijk voor zich te winnen.
 

Rondé is fijn om naar te kijken en te luisteren. Het is duidelijk te zien dat de heren en dame ervan genieten dat ze op Concert At Sea spelen, en het publiek geniet mee. Het nummer ‘Run’ wordt door de festivalgangers hard meegezongen. Voor de sympathieke heren van Racoon is het de vierde keer dat ze op het festival spelen. Hit na hit spelen de mannen waarbij tussendoor zanger Bart van der Weide stelletjes aanspoort om aan elkaar te vertellen hoe verliefd ze nog op elkaar zijn. Het kunstje lukt hem ook iedere keer weer.

Let love rule

Gitaarheld Lenny Kravitz trakteert het publiek op werk van zijn recente album ‘Strut’ en zijn grootste hits van de afgelopen decennia. Snelle en rustige nummers wisselen elkaar af en drie liedjes worden lang uitgerekt waarbij zijn muzikanten één voor één een solo geven. Kravitz himself staat hierbij sensueel door zijn microfoon te zingen. Twintig minuten aan een nummer besteden is wel wat lang en dat is aan het rumoerige publiek te merken. Aan het einde van de set komt de hit ‘Let Love Rule’, waarbij het publiek aan het einde wel vijftig keer het welbekende refrein heeft meegezongen. Als afsluiter knalt hij ‘Are You Gonna Go My Way’ over de Brouwersdam. Nog even dansen met wat covers, gezongen door The Dirty Daddies, en de eerste festival dag is ten einde.