Clear Clamour observeerde, speelde en overwon Clear Clamour observeerde, speelde en overwon

Ep-presentatie met support van Dynamic Myth in podium 't Beest

, Tekst en foto's: Joyce de Nijs

Clear Clamour observeerde, speelde en overwon

Ep-presentatie met support van Dynamic Myth in podium 't Beest

Tekst en foto's: Joyce de Nijs ,

Clear Clamour won 5 mei de Zeeuwse Belofte, speelde in de Spectrafinale op Klomppop en bracht onlangs zijn eerste ep uit, 'Observe The Outcome'. Hun stijl omschrijven ze zelf als progressieve poprock, vooral geïnspireerd door bands als Toto, Dire Straits en Bon Jovi. Zaterdag 30 mei presenteerden ze hun ep aan het Goese publiek in podium 't Beest, in een bomvolle zaal vrienden, ouders en andere geïnteresseerden.

In het voorprogramma stond Dynamic Myth: een heel nieuwe, jonge band met een fris geluid. Met voornamelijk eigen geschreven nummers nemen de muzikanten een flinke stap bergopwaarts en laten ze veel van zich horen. Ze stonden eveneens in de Spectrafinale op Klomppop. Hun stijl is vrij divers, maar bevat veel invloeden van pop, rock en funk.

Hun geluid is goed, de nummers zitten mooi in elkaar. Er zit een lekkere groove in. Wat wel opvalt is dat de mannen blijkbaar nog wat moeten wennen aan het live optreden. Het is niet dat ze slecht spelen, maar het kan misschien wel een beetje losser. Het is een ietwat gespannen set, maar dat is niet zo vreemd na slechts een aantal keer voor een wat groter publiek te hebben gestaan. Muzikaal gezien hebben zeker talent. Het optreden wordt in elk geval vol enthousiasme ontvangen en als ze op deze voet verder gaan, zullen ze zeker hun doel behalen: lokale bekendheid verwerven. En waarschijnlijk ook wel nog meer dan dat.
 

Verrassend goed

Na een set van een half uur wordt het podium in orde gemaakt voor Clear Clamour. De vijf bandleden lopen al vol adrenaline rond en staan te springen om hun ep aan de zaal te presenteren. De set begint verrassend, als de gitaarklanken van gitarist Maurits van der Harst te horen zijn. Het publiek staat te kijken naar een donker podium, waar nog maar weinig gebeurt en al snel wordt duidelijk dat Van der Harst van achter uit de zaal opkomt. Zodra hij het podium bestijgt, volgt de rest van de band. Meteen spettert het van alle kanten en deze sfeer weten ze de hele set vast te houden. Natuurlijk horen we de nummers van hun ep, daar draait het vanavond immers om. Maar ook horen we ander materiaal en wat covers, zoals 'Money' van Abba in een eigen jasje. Het geluid is stevig en vol. De bandleden hebben zich goed op elkaar afgestemd en allen komen goed tot hun recht. Leuk is de afwisseling van instrumenten; zo speelt zanger en frontman Stefan van der Harst naast bas af en toe saxofoon. De bas wordt soms overgenomen door gitarist Jens Kole en beide gitaristen wisselen soms van gitaar voor een andere sound. Het plezier en de energie zijn opmerkelijk, Clear Clamour staat on stage  duidelijk op z'n plek. Nog een verrassing is een gastoptreden van Julian Slosse, zanger, gitarist en frontman van Dynamic Myth. Samen spelen ze een uitgebreide en spectaculaire versie van het befaamde 'Hey Joe' van Jimi Hendrix. Al met al een erg sterk en verrassend goed optreden.
 
Clear Clamour heeft zich prima gepresenteerd, hun ep valt in goede aarde en dat is terecht. Ze zitten nog vol ambitie en we zullen zeker nog veel van deze bruisende formatie gaan horen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland