Monster Youth ontwaakt in Den Engel Monster Youth ontwaakt in Den Engel

Veelbelovende Vlaamse indiepoprockband heeft heel wat in petto voor 2015

, Tekst: Laurien de Feijter Foto's: Joris van Moort

Monster Youth ontwaakt in Den Engel

Veelbelovende Vlaamse indiepoprockband heeft heel wat in petto voor 2015

Tekst: Laurien de Feijter Foto's: Joris van Moort ,

Afgelopen vrijdag was Monster Youth met hun voorprogramma Tin Fingers te horen in café Den Engel in Terneuzen. Deze optredens zorgden voor een wonderbaarlijk muzikale beleving in een artistieke omgeving.

Tin Fingers opent de avond en met succes. De 5 Antwerpse muzikanten lijken er veel plezier in te hebben. Met een futuristisch sausje over het ritmische potje psychedelische folkpoprock zorgt deze vijfling ervoor dat elk aanwezig wezen geniet. De down-to-earth zanger springt in het rond op zijn blote voeten. Het muzikale niveau van de band stijgt boven de verwachtingen uit en er kwam zelfs een violist aan te pas. De interactie  met elkaar en met het publiek was aan de weinige kant, waardoor de band de aandacht van het publiek af en toe verloor. Dat neemt niet weg dat Tin Fingers je gemakkelijk meevoert in hun gekleurde wereldje met hun heerlijke muziek.

Als Monster Youth je niet bekend voorkomt, dan zegt de naam van frontman Pauwel de Meyer je misschien wel wat. Hij denderde al enkele jaren van hot naar her als singer-songwriter, maar sinds dit jaar heeft hij een band om zich heen verzameld en zijn ze al aardig een eindje op weg. De eerste klanken van de band zetten de toon voor de rest van de avond. Deze band speelt slechts één jaar samen, vooroordelen over deze korte periode nemen de kwaliteiten van deze band zeker niet af. Strakke en ritmische tonen klinken in de zaal en er is geen enkel persoon dat niet danst of meebeweegt met de muziek. Het kleine detail dat de zang niet altijd even zuiver was deze vrijdagavond, neemt niet weg dat de muzikanten met onvermijdelijk sterke nummers kwamen die we zeker vaker gaan horen. Monster Youth smaak naar meer en dat gaan we krijgen ook.  Deze vier rock-‘n-rollers kondigen aan dat we dit voorjaar hun nieuwe plaat kunnen verwachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland