Zing Zeeuws zoekt liedjesmakers Zing Zeeuws zoekt liedjesmakers

Liedjeswedstrijd in dialect 16 november in Porgy en Bess

, Redactie 3voor12/Zeeland

Zing Zeeuws zoekt liedjesmakers

Liedjeswedstrijd in dialect 16 november in Porgy en Bess

Redactie 3voor12/Zeeland ,

Op 16 november dit jaar vindt in Porgy en Bess de liedjeswedstrijd in dialect plaats; Zing Zeeuws. Zing Zeeuws is bedoeld voor iedereen die al jaren in een van de vele Zeeuwse dialecten zingt maar ook voor iedereen die het voor het eerst een keer wil proberen. Muzikaal zijn er geen grenzen; tijdens de voorgaande edities speelden bijvoorbeeld de band Fuck gebroederlijk naast Engel Reinhoudt. Ook dit jaar hoopt de organisatie weer een veelheid aan talent en muzieksmaken te laten horen.

Er zijn twee categorieën. Je kunt zelf een lied schrijven, alleen of met band, en het uitvoeren. Ook kun je alleen een tekst schrijven en deze door iemand anders laten zingen. Mocht je niemand kunnen vinden dan kun je de organisatie vragen of zij iemand weten.
 
Iedereen die meedoet, maakt ook kans op de hoofdprijs van 500 euro. Dat is heel leuk maar de organisatie hoopt ook dat er vooral veel mensen voor de lol meedoen. Omdat ze dialect een warm hart toedragen, omdat ze het een uitdaging vinden iets met de spreektaal uit hun jeugd te doen, of gewoon, voor de lol!
 
Inschrijven kan nog t/m 15 oktober. Stuur een mailtje met de tekst of mp3 naar zingzeeuws@scez.nl. Op 16 november worden alle liedjes ten gehore gebracht en zal een vakjury oordelen welk liedje het “beste” nieuwe Zeeuwse liedje is!
 
Voor meer info bezoek je de website van Zing Zeeuws.
 
Website http://www.intzeeuws.nl/
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland