Trijntje Oosterhuis clubtour in Gebouw-T Trijntje Oosterhuis clubtour in Gebouw-T

Gezellig swingen, maar het dak gaat er niet af

, Ben Willemsen

Trijntje Oosterhuis clubtour in Gebouw-T

Gezellig swingen, maar het dak gaat er niet af

Ben Willemsen ,

Trijntje Oosterhuis doet het dit jaar helemaal anders. Op "Wrecks We Adore" horen we een andere Trijntje, een plaat met meer ballen dan we van de populaire zangeres gewend zijn. Rockchick Anouk schreef dan ook haar nieuwe album, welke geproduceerd is door het team van Anouk’s laatste twee albums. De vraag is dan ook wat voor een clubtour het wordt.

In een nagenoeg vol huis is het gezellig druk in Gebouw-T en, zoals het een echte diva betaamt, moeten we een half uur na de aangekondigde tijd wachten voordat Trijntje  opkomt. Ik sta te wachten naast twee hartsvriendinnen uit Rilland, ze kijken uit naar de avond. Ze hebben alle cd's van Trijntje en zijn benieuwd naar wat ze vanavond gaat doen, want haar laatste cd is met gemengde gevoelens ontvangen. Daarnaast staan twee hele jonge fans ongeduldig te wachten met een blocnote en pen in de aanslag voor een handtekening. Als de zaal wat rumoerig wordt om het wegblijven van de zangeres, komt ze uiteindelijk het podium op onder luid applaus.

De sterzangeres, inmiddels ook bekend als jurylid van The Voice of Holland, opent met het nummer "Better Think Twice". De show wordt afgewisseld met oude en nieuwe nummers met een mooie versie van "Somebody Else's Lover" dat langzaam wordt opgebouwd naar een bluesballad met een bijzonder mooie solo van gitarist Arnold van Dongen. Het wordt een avond vol soul, jazz en dans. De nummers van haar laatste cd zijn op het podium meer Trijntje dan op de plaat zelf, waar ze door de productie soms erg veel lijkt op Anouk. Daar is vanavond niets van te merken en de zangeres slaagt erin een setlist neer te zetten die in balans is met haar oeuvre.

Dat ze bij The Voice zit, heeft ook bijgedragen aan het achtergrondkoor. Twee zangeressen uit haar Voice-team, Leona en Patty, staan hier vanavond en worden  extra in het zonnetje gezet. Om de beurt mogen ze tijdens deze clubtour een solo zingen. Patty is vanavond aan de beurt en zingt "Don't Speak" van No Doubt. Ondanks dat de microfoon nog op achtergrondvolume lijkt te staan weet ze het publiek voor zich te winnen. Samen brengen de drie achtergrondzangeressen nog het nummer "Higher Ground" van Stevie Wonder ten gehore. 

Trijntje zet een degelijke set neer, het swingt lekker, maar het lijkt of de zangeres zelf niet echt geniet vanavond. Het voelt wat plichtmatig aan en ondanks dat ze regelmatig het publiek bespeelt komt het niet echt los vanavond, een echte climax lijkt er niet te komen. Met haar stem bewijst ze nog steeds tot de top van Nederland te horen en vooral de jazz- en balladnummers lijken haar erg te liggen, dat blijkt vanavond nog maar eens, maar het dak gaat er niet af.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland