Stream of Passion in Gebouw-T Stream of Passion in Gebouw-T

Na anderhalve maand eindelijk weer optreden

, Ben Willemsen

Stream of Passion in Gebouw-T

Na anderhalve maand eindelijk weer optreden

Ben Willemsen ,

Stream of Passion doet het goed in de female fronted metal wereld. Samen met Sin7sinS stonden ze afgelopen vrijdag in Gebouw-T. Na anderhalve maand aan nieuw werk schrijven, is Stream of Passion toe aan het podium. Zangeres Marcela Bovio laat het duidelijk merken. "Wat heerlijk om weer op het podium te staan, wat heb ik dit gemist!" Klein minpuntje; het nieuwe materiaal was nog niet klaar voor een live presentatie deze avond.

Sin7sinS opent de avond met hun bombastische en energieke metal. Zangeres Lotus, in een prachtige met rode veren getooide jurk, staat op het podium als een ware gothic prinses. De rest van de band -onder de ogen zwarte strepen- als de lakeien van de onderwereld om haar heen. De sfeer is gezet! Ze spelen vooral prachtige nummers als, Carnivores at Carnaval, Pain Induced Craze en Jenkins Nightmare van het laatste album. Van hun debuut album wordt maar 1 nummer gespeeld, Taste of Twilight. De zaal reageert in het begin vrij lauw, maar na wat aansporingen van Lotus en de rest van de band komt het publiek wat los, maar echt enthousiast wordt het niet. Jammer, want de band klinkt goed en naast de hoge zang zijn de diepere grunts en screams van gitarist Gen Morphine (what's in a name?) een welkome afwisseling. Toch weet de band de sound toegankelijk te houden en is bij vlagen zelf dansbaar. Jammer dat de band geen toetsenist heeft tijdens optredens, maar er voor kiest dat geluid via een laptop te laten horen.

Sin7sinS

Sin7sinS

Stream of Passion behoeft in de female fronted rock en metal wereldje inmiddels geen introductie meer. De band heeft de afgelopen tijd gevuld met het schrijven van nieuwe nummers. Vanavond is het eerste optreden van de band in anderhalve maand, en dat zal de zaal weten ook! De energie spat er direct af als het eerste nummer, Lost, wordt ingezet. 

Stream of Passion

Stream of Passion

Marcela Bovio is gezegend met een prachtige engelachtig hoge stem en speelt af en toe op de elektrische viool. Naast Marcela valt vooral bassist Johan van Stratum op, die over het podium stuitert en daarbij zware pulserende baslijnen de zaal in stuwt, bijgestaan door zeer strak drumwerk van Martijn Peters. De show is erg energiek waarbij het snelle gitaarwerk van beide gitaristen afgewisseld wordt door rustiger momenten en Marcela met haar prachtige stem bij de bar zowat de glazen laat springen. 

Stream of Passion

Stream of Passion

Stream of Passion, ooit begonnen als project van Marcela en metal meesterbrein Arjan Lucassen, heeft inmiddels een heel andere sound dan in de begindagen. De eerste jaren was de invloed van Lucassen duidelijk aanwezig, maar heeft inmiddels plaats gemaakt voor een modernere metalsound die ook vanavond de overhand heeft met o.a het prachtige Collide, the Hunt en de mooie Radiohead cover Street Spirit. Maar ook eerder werk wordt niet vergeten. De band heeft een geweldig contact met het publiek en de trouwe fans worden niet overgeslagen, sommigen vanuit Frankrijk naar Bergen op Zoom afgereisd. Ook al is de zaal bij lange na niet uitverkocht, Stream of Passion speelt gepassioneerd, en doet hun naam eer aan. De band weet hoe ze het publiek moeten bespelen en de warme persoonlijkheid van Marcela draagt daar zeker aan bij.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland