A Led Zeppelin Experience beats down on Vlissingen A Led Zeppelin Experience beats down on Vlissingen

Benelux’ beste tributeband in De Piek

, Sandra Burgers

A Led Zeppelin Experience beats down on Vlissingen

Benelux’ beste tributeband in De Piek

Sandra Burgers ,

“De oude rockers van vroeger, vergelijkbaar met een tijdgenoten zoals The Who en Robert Plant”. “Beetje onbegrijpelijke muziek vaak, hele rare teksten…’Stairway to heaven’ ken je dat niet?” “A whole lotta love”. “Kashmir”. “En de albums… die heten gewoon Led Zeppelin 1, 2 3 en 4”. “Stairway to heaven, daarvan zeiden ze: ‘dát spelen we nooit meer’, zo populair was dat nummer”. “Daar bleven ze mee aan de gang…”.

Oh, let the sun beat down upon my face, stars fill my dreams
I am a traveler of both time and space, to be where I have been
To sit with elders of the gentle race, this world has seldom seen
They talk of days for which they sit and wait, all will be revealed
 
De avond begint met een opwarmend gesprekje in de foyer van cultcentrum De Piek in Vlissingen, over “die mannen van (inmiddels) 80”. Bezoekers zijn er met velen en een aantal is in stijl: met kleding gemodelleerd aan de hoogtijdagen van Led Zeppelin. Het belooft een avondje genieten van Led Zeppelin klassiekers, overtuigend gebracht door ‘A Led Zeppelin Experience: Steeler’. En die belofte wordt waarheid: want deze avond hervinden we de eind 60’s en 70’s in harde rockmuziek, bijpassende kleding en in de Zeppelin-attitude van de bandleden op het podium. 
De kers op de taart vanavond is (voor mij in elk geval!) leadzanger Marijn Geluk. Zijn Led-looks daargelaten… hij heeft een stem ……. ‘een gouden strotje’ zoals in vele andere recensies wordt gemeld. Ik sluit me erbij aan: een genot voor het oor (én het oog).   
De Piek is goed gevuld deze avond. “A nice old theater” meldt Marijn Geluk over deze locatie, die in feite niet ver van de 70’s vandaan staat. Niet in gastvrijheid en niet als heerlijk podium voor dit type muzikaal nostalgie. In beide mag ‘Steeler; a new group that emerged out of the love for the epic sound of Led Zeppelin’ zich hier volledig thuis voelen: thuis in de harten van een flink aantal diepgewortelde liefhebbers EN thuis op een podium dat al menig rocker met trots heeft gedragen! 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland