Het vieren van 5 jaar de Spot doe je met Kensington en Zerah John Het vieren van 5 jaar de Spot doe je met Kensington en Zerah John

Een energievolle geslaagde avond met een Britse sound

, Tekst: Zofia Janssen Foto's: Tineke Boer

Het vieren van 5 jaar de Spot doe je met Kensington en Zerah John

Een energievolle geslaagde avond met een Britse sound

Tekst: Zofia Janssen Foto's: Tineke Boer ,

De band Kensington stonden op vrijdagavond 14 september in podium De Spot. Hun eerste show voordat ze hun nieuwe album Vultures gaan promoten door het hele land. Wat een goede liveshow hebben ze neergezet deze avond! Als voorprogramma zien we de Zeeuwse band Zerah John & The Great Escape met, om onszelf maar eens te quoten: “Indierock met een dramatisch en theatraal karakter”.

De zaal is al goed gevuld wanneer Zerah John & The Great Escape het podium opkomen. Deze indierockband maken pakkende pop/rock liedjes, zelf geschreven door talentvolle frontman Zerah John. Live komen de liedjes lekker over, een herkenbare eigen sound met een rauw randje. Met invloeden van Coldplay en Bloc Party. Je zag dat niet iedereen deze band kende, maar je zag wel dat ze genoten van Zerah’s lekkere rockstem. Als voorprogramma is het moeilijk om het Zeeuwse publiek mee te krijgen, maar het is ze wel gelukt. 

De vierkoppige Utrechtse band Kensington bestaat uit zanger en gitarist Eloi Youssef, zanger en gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Hakker en drummer Niles Vandenberg. Ze maken pakkende meezingrock met een moderne Britse sound. Na uitverkochte zalen, megahits bij 3fm, vele festivals en internationaal succes staan ze nu voor de tweede keer in de Spot. Zoals Casper zegt: “Beter dan de vorige keer, leuk om te zien dat sommige mensen van de vorige keer zijn teruggekomen en meer los gingen. Het ging lekker!” Het nieuwe albumVultures is wat duisterder dan hun eerste album Borders. Met invloeden van Kings of Leon en Editors. We zien onder andere het nummerSend Me Away, een energiek nummer met harde synthesizers. Dat kan je ook zien aan het publiek, want iedereen begint te dansen.  Don’t Look BackNo Way OutGhosts en van Borders zien we natuurlijk Let Go en Youth. Ongeveer 250 waren er in de zaal, mensen dansten, sprongen en sommige zongen mee. We zijn alweer benieuwd naar het derde album, waar Casper over zegt: “We zijn wel al bezig met nieuwe songs schrijven, maar het zal toch mei worden voordat het wordt uitgebracht!” Ze sloten af met het nummer We Are The Young. Ja, het was een geslaagde avond! 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland