Weekend vol Vestrock pre-parties

Rock Rally en Concert Club in Hulst

Andre Joosse ,

Het Cornelis de Vosplein in Hulst heeft het hele weekend in het teken gestaan van Vestrock. Met Concert Club optredens op de zaterdag en een Vestrock Rally op de zondag was er volop muzikaal vertier.

De Concert Club op zaterdag is bedoeld als een opmaat voor het 'echte' Vestrock dat op 1 en 2 juni plaats vindt. Ondanks het slechte weer is er toch een redelijke opkomst. Zo een 200 muziekliefhebbers genieten in Hulst van Eva Auad, Saint Helena Dove, het Vlaamse Sherman en een geweldig afsluitend optreden van Oorgasme, ditmaal met special guest mc Gabriel.

Op de Vestrock Rally zijn plaatsen op het podium van Vestrock te winnen. Vijf bands en vier  dj’s spelen voor zo een 1200 bezoekers voor deze eer. Kandidaten bands zijn Stunned Ziggy uit Evergem, Baia Koba uit Gent, 8 Ash Down uit Geraardsbergen, Lovelorn uit Brussel en The Chimney uit Bruinisse.

Winnaar met de meeste publiekstemmen is Stunned Ziggy, die een week eerder ook al finalist was bij Steenworp. Van de djs Ronn Subbing uit Hulst, Syncro uit het Waasland en de Zeeuws-Vlaming Vialo Rivaldo gaat deze laatste, die ook al tweede werd bij de kunstbende, met de winst naar huis.

Op Koninginnedag strijden creatieve jongeren voor een plaats op de kindereditie van Vestrock. Op 1 juni, de dag voor Vestrock, is er Vestrock Junior met Ali B, Nick & Simon en veel meer vermaak. Flip5 en Smash mogen zich aan deze line-up toevoegen.