Kai Disko presenteert debuutalbum met verve Kai Disko presenteert debuutalbum met verve

M-jo fier als voorprogramma

, Tekst: Leo Meijaard Foto's: Andre Joosse

Kai Disko presenteert debuutalbum met verve

M-jo fier als voorprogramma

Tekst: Leo Meijaard Foto's: Andre Joosse ,

Kai Disko heeft ruim een jaar gewerkt aan het debuut Hands of my Lady. En het resultaat is indrukwekkend zoals we vanavond in De Spot kunnen horen.

M-jo fier als voorprogramma

In de tijd dat ze samen in formica speelden wedijverden Mark de Jonge (M-jo) en Eric de Vries (Kai Disko) in het schrijven van goede gitaarliedjes. Die strijd eindigde onbeslist.
Mark de Jonge vertrok naar Amsterdam en is, naast bassist in de begeleidingsband van Lucky Fonz III, frontman van M-Jo. Als  hij zijn band meeneemt tenminste. Dat is vanavond niet het geval - 'die gasten zijn te beroemd' - dus staat hij alleen met gitaar op het podium van de Spot. En dat gaat Mark prima af. Zijn laatste plaat 'A Brand New Universe' fonkelt van de happy-sixty-beat. Hij speelt de nummers ingetogen en klein en met zijn gevoel voor melodie en karaktistieke stem is M-jo een prima opwarmer voor de band waar tout Middelburg voor is uitgelopen, en vooruit, ook een beetje Goes. 
 
Kai Disko heeft ruim een jaar gewerkt aan het debuut Hands of my Lady. En het resultaat is indrukwekkend. Binnenkort volgt op deze site een recensie van de CD die ook op vinyl verkrijgbaar is. De goed gevulde zaal heeft er zin in en het vijftal van Kai Disko ook. Na een enthousiast onthaal straalt de band van zelfvertrouwen en speelt misschien wel het beste concert uit zijn loopbaan. 
De sterke vocale gastrol van Noortje wijker op Tasty en Hands of my Lady vormt een voorlopig hoogtepunt. Er zullen er nog een aantal volgen...De band speelt twee boeiende sets en zanger de Vries, die in een spraakzame bui is, weet ook tussen de nummers door de aandacht vast te houden. Zodat het publiek geboeid blijft en een prima avond beleeft in de Spot.
 
Een klein smetje op deze avond vormt de DJ, die er na het optreden met veel te veel bas inhakt en binnen 10 seconden de dansvloer leegmixt. Maar dat mag de pret niet drukken, want aan de bar blijft het nog lang dringen voor een biertje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland