Wishbone Ash in De Piek

The Hollow Men verzorgen voorprogramma

Rene Kauwenbergh ,

3VOOR12/Zeeland ging naar Wishbone Ash in De Piek. We kwamen terug met een fotoserie en vroegen een bezoeker naar zijn mening.

The Hollow Men verzorgen voorprogramma

3VOOR12/Zeeland ging naar Wishbone Ash in De Piek. We kwamen terug met een fotoserie en vroegen een bezoeker naar zijn mening.

 

"Ik werd door mijn vrouw geattendeerd dat Wishbone Ash zou gaan spelen in de Piek. In eerste instantie zouden wij met z’n tweeën gaan, maar door omstandigheden haakte zij af.   
Niet getreurd, ik zou met mijn oudste broer gaan waarvan ik wist dat hij nog  lp’s van Wishbone Ash heeft. Door hem is mijn liefde voor gitaarrock ontstaan. Ik weet nog dat hij eind jaren zestig, op een middag thuis kwam met een ep van Jimi Hendrix, Hey Joe. Wauw! Later kwam hij met lp’s van Wishbone Ash, thuis werd dat grijs gedraaid, wat niet zo op prijs werd gesteld door mijn vader, want wij draaide dat niet op een zacht volume.
Op internet kaartjes gereserveerd en op You-tube nog gekeken naar wat beelden. Helaas heb ik ze nooit in hun originele bezetting zien spelen en ik was benieuwd. En was het wat? De lange lokken van toen zijn grijs en korter geworden, maar Martin Turner speelde met zijn band de sterren van de hemel. Prachtige dubbele gitaarsolo’s, mooi gezongen, genieten dus en meezingen met liedjes van hun lp Argus. Ik stond wat in de hoek te dansen en mee te zingen, maar bij hun laatste lied Blowin Free kon ik het niet meer houden en ging uit mijn bol. Ze gaven nog 2 toegiften en was ik een mooie herinnering rijker. Was er een minpuntje, ja, er was jammer genoeg weinig publiek op deze prachtige band afgekomen, helaas. Voor de thuisblijvers, ze hebben een aantal mooie albums  gemaakt; listen and enjoy."