Jongeren organiseren groen Dubstepfeest in De Spot Jongeren organiseren groen Dubstepfeest in De Spot

cause it’s green and it’s hot

, Auke van Laar

Jongeren organiseren groen Dubstepfeest in De Spot

cause it’s green and it’s hot

Auke van Laar ,

WASABI is een dubstep feest waar de organisatoren de bezoekers bewust willen maken dat duurzaamheid een belangrijke schakel is voor de toekomst. 3VOOR12/Zeeland interviewende Evy Nagtegaal uit de organisatie.

cause it’s green and it’s hot

Nadat de Middelburgse dubstepliefhebbers pas nog verwend zijn met Deepstep (28-10 in De Spot) en (Benedubfest 27-10 in schuttershof) staat het volgende dubstep-event al in de agenda. Op 11-11-11, de dag van de duurzaamheid, wordt WASABI georganiseerd met de pay off: cause it’s green and it’s hot.

Het feest vindt plaats in De Spot in Middelburg. WASABI is een dubstep feest waar de organisatoren de bezoekers bewust willen maken dat duurzaamheid een belangrijke schakel is voor de toekomst. 3VOOR12/Zeeland interviewende Evy Nagtegaal uit de organisatie van WASABI. 

Wie zijn jullie en waarom doen jullie dit? 
Wij zijn een aantal studenten met sterke idealen en een liefde voor een dikke bass. WASABI  vindt plaats in De Spot in Middelburg en is een dubstep feest dat in het teken staat van duurzaamheid.

Als locatie hebben jullie hebben gekozen voor De Spot in Middelburg, hoe zijn jullie bij deze locatie gekomen? 
De Spot is een van de leukste poppodia van Zeeland en beschikt over een ruime zaal waar veel mensen in kunnen. Verder is de geluidskwaliteit goed op niveau en past de zaal goed bij wat we willen neerzetten als WASABI. Daarnaast draagt de centrale ligging bij aan het duurzame concept van dit feest. De Spot  is voor de gasten goed te bereiken met de fiets en/of het openbaar vervoer.  Door de centrale ligging is de locatie op korte reisafstand voor de gasten dus er is geen onnodige belasting van milieu ook heeft De Spot geen negatieve invloed op de plaatselijke natuur door de ligging in het centrum. 

Er zijn al veel Dubstep feesten in Zeeland, waarom nog een?   
Er zijn natuurlijk nooit genoeg feestjes!! Er zijn inderdaad al een aantal dubstep feestjes omdat de muziekstijl nu natuurlijk steeds meer mainstream wordt. Sinds de opkomst van dubstep is er veel veranderd en heeft de stijl zich ontwikkeld. Binnen dubstep zelf zijn steeds meer vormen te onderscheiden. Daardoor zijn er ook verschillende soorten feesten mogelijk die zich toch kunnen onderscheiden.

Op wat voor publiek richten jullie je, hoe ga je dat bereiken?  
Wij zijn er voor alle liefhebbers van muziek, en in het bijzonder voor liefhebbers van dubstep. Wij maken veel gebruik van social media en het internet. Dit scheelt een hoop zwerfvuil. De posters en flyers die wij wel laten drukken hebben een FSC keurmerk. Al ons drukwerk wordt gesponsord door de Vey Mestdagh. De eerste in zeeland met het FSC certificaat.

Welke DJ’s komen er draaien?   
Het Zeeuws-Vlaamse dj duo OORGASME met MC SHEEP, Uit Hulst BEKPEK, de uit Vlissingen afkomstige dj/producer JAHUA en uit Koudekerke GO!DIVA die ook in de technoscene wereldwijd actief is. 

Jullie hebben gekozen voor een volledig Zeeuwse line up, wat is daar de reden van? 
Zeeland zit vol met talent wij willen hen de kans geven niet alleen buiten zeeland door te breken maar ook in Zeeland. De DJ’s hebben al op veel plekken in binnen- en buitenland gedraaid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland