Good oll' rock and roll met DeVilles, GoGoBoy en Dead Elvis Good oll' rock and roll met DeVilles, GoGoBoy en Dead Elvis

Oeh-ie-ah-ah in podium t Beest

, Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse

Good oll' rock and roll met DeVilles, GoGoBoy en Dead Elvis

Oeh-ie-ah-ah in podium t Beest

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse ,

Een avond vol van “ that good oll' rock and roll” staat er op het menu van podium 't Beest. En daar zijn behoorlijk wat liefhebbers of afgekomen, klaar om te swingen!

Oeh-ie-ah-ah in podium t Beest

Een avond vol van “ that good oll' rock and roll” staat er op het menu van podium 't Beest. En daar zijn behoorlijk wat liefhebbers of afgekomen, klaar om te swingen!

De avond wordt geopend door The Fabulous GoGoBoy From Alabama. Met zijn gevoel voor humor, vol sarcasme, verraad hij echter al snel dat hij stiekem een Braziliaan is. Deze man is een duidelijk multitalent. Niet alleen bespeelt hij in zijn eentje zowel gitaar als drums, ook heeft hij bij het zingen wel tien verschillende persoonlijkheden in zich met aparte stemmetjes, inclusief een levend standbeeld. Zijn trashy rock and roll spel is niet heel bijzonder, maar het zijn zijn overtuigende performance, humor en bizarre teksten die er voor zorgen dat het publiek met hem weg loopt en smeekt om een toegift.

De Vlaamse band The DeVilles bestijgt hierna het podium. De drie jongen mannen zetten een zeer volwassen geluid neer en zijn muzikaal gezien ook erg veelzijdig. Van blues tot garage rock (met cover van Seasick Steve) tot rock and roll a la the Strokes, het komt allemaal voorbij en loopt vloeiend in elkaar over. In vergelijking met de twee op het podium geboren performers van deze avond is er bij deze band wat minder interactie met het publiek, maar iedereen lijkt desondanks geboeid te staan luisteren.

Tot slot verschijnt Dead Elvis & His One Man Grave vanachter de coulissen. Boven zijn witte jumpsuit prijkt een masker van de Elvis Presley zombie-versie. Het Elvis is alive mysterie is bij deze dan ook opgelost: Elvis is en blijft morsdood maar als zombie wil ie zo nu en dan nog wel eens wat vuige rock and roll uit zijn graf laten klinken. Voordat hij plaats neemt achter zijn gitaar en drumkit begroet hij in de zaal uitgebreid het publiek zodat de stemming er gelijk goed in zit. De setlist van Dead Elvis bestaat met name uit stevige bluesrock nummers maar uiteraard mogen ook een paar slowsongs niet ontbreken. En er is geen sprake van covers maar geheel eigen nummers en veel intermezzo's met lugubere maar hilarische verhalen over het leven als zombie. Het publiek vind het geweldig en klapt, zingt en danst alsof hun leven er van af hangt. Met als hoogtepunt van de avond het nummer Oeh-ie-ah-ah (zegt genoeg over het niveau) laat hij iedereen met een glimlach achter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland