Capital Sentimental wint eerste voorronde T-Strijd Capital Sentimental wint eerste voorronde T-Strijd

Zeeuwen laten verpletterende indruk achter in Gebouw-T

, Boy de Nijs

Capital Sentimental wint eerste voorronde T-Strijd

Zeeuwen laten verpletterende indruk achter in Gebouw-T

Boy de Nijs ,

Afgelopen vrijdag was het dan zover; De eerste editie van de nieuwe lokale bandwedstrijd van poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom: T-strijd! Met vijf volle dagen studiotijd als uiteindelijke hoofdprijs gingen de eerste vier bands met volle inzet de strijd aan met elkaar.

Zeeuwen laten verpletterende indruk achter in Gebouw-T

Afgelopen vrijdag was het dan zover, de eerste editie van de nieuwe lokale bandwedstrijd van poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom: T-strijd! Met vijf volle dagen studiotijd als uiteindelijke hoofdprijs gingen de eerste vier bands met volle inzet de strijd aan met elkaar.
 
De aftrap komt voor rekening van de Zeeuwse formatie Going Dutch, die vanaf het eerste nummer indruk maakt met hun energieke podiumuitstraling en catchy ska-pop songs met een stevig randje. Jammer dat er nog niet veel publiek aanwezig was, anders was zeer zeker het dak er vanaf gegaan.
 
Als tweede band van de avond begint de Bredase driemansformatie Blue Garden aan hun set met garage en grunge. De band lijkt in het begin wat problemen te hebben met het geluid, maar dat past eigenlijk wel bij hun rauwe rock. Het is jammer dat er weinig actie op het podium is en de bandleden lijken vooral erg geconcentreerd op zichzelf. Zangeres en bassiste Laetitia is de enigste van het drietal dat nog wat indruk achterlaat met haar heerlijke gewaagde rockstem.
 
Ondertussen begint de zaal wat voller te lopen als de Bergse punkrockband Appendix zich klaarmaakt voor haar thuiswedstrijd. De vier jongemannen staan er ontspannen en lollig bij op het podium en aan de bindteksten tussen de nummers door hoeft het dan ook niet te liggen. Binnen de twintig minuten die ze hebben om zichzelf te bewijzen komen alle punkrock clichés voorbij. Leuke gasten en prima vermaak, alleen soms mag het nog net een tikkie rauwer en vunziger om het publiek net die tik in hun smoel te geven die nodig is om het te overtuigen.
 
En dan als laatste band van de avond is de Zeeuwse formatie Capital Sentimental aan zet. De vier jonge gasten brengen een mix van progressieve rock en psychedelica met een saxofonist als frontman. Vanaf het aftikken van het eerste nummer tot aan het einde nemen de mannen het publiek mee op hun trip in hun eigen wereld. Het hysterische begin wat alle kanten op stuitert mond uit in een rustig maanlandschap waar Saxofonist René en gitarist Vincent intens met elkaar in muzikale conversatie gaan. De hypnothyserende soundscapes worden ondertussen weer overbulderd door stevige drums en pompende bas. Het publiek is ingepakt en ook de jury is erg onder de indruk.
 
Na afloop van hun toegift is het wel duidelijk; Capital Sentimental is de verdiende winnaar van de eerste voorronde van T-strijd en is daarmee van een finaleplaats verzekerd. Going Dutch neemt met hun aanstekelijke repertoire de publieksprijs mee naar huis en maakt daarmee ook nog kans op een finaleplaats.
 
Ondanks een wat magere opkomst van het publiek, lijkt t-strijd een leuke wedstrijd te gaan worden met prijzen waar menig band zijn vingers bij aflikt. Voorronde twee zal plaats vinden op zaterdag 12 november. De bands Noble Tea, Lansky, Linc en De Hobbyisten zullen dan hun beste beentje voor moeten zetten om kans te maken op de felbegeerde T-Bokaal.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland