Fremdtunes presenteren Zauberschwein by candlelight

Gratis nieuwe 6 track ep van Fremdkunst

Tekst: Andre Joosse ,

De nieuwe Fremdkunst ep is de eerste uit een serie. Postmoderne jazz, trip- en hiphopbeats, soundscapes en turntablism zijn de belangrijkste ingrediënten van de ep Zauberschwein by candlelight.

Gratis nieuwe 6 track ep van Fremdkunst

De in 2006 opgerichte Fremdkunst is voortgevloeid uit DigHeads, een samenwerking van dj/producers Mace, Optimus en Vindictiv. DJ Juggernaut Mace is de grondlegger van Fremdkunst. Samen met gitarist Shycop en de saxofonist Mete Erker vormde de dj’s het project Fremdkunst, waarmee ze het geproduceerde demo album live naspelen.

 

In 2007 is het eerste demo album van Fremdkunst: “b-beats & soundscapes” uitgebracht, het album zit vol met futuristische en cinematografische soundscapes, funky beats, samples, scratches, synth klanken en live gespeelde melodieën. 

 

Deze maand komt hun nieuwe ep uit op Fremdtunes. Fremdtunes is het label dat focust op door producers gemaakte muziek. Het demo album uit 2007 was de eerste release van het label. Eerder berichte 3VOOR12/Zeeland al over het uitbrengen van Fremdvibes van Vindictiv en Says Who? op dit label.

 

Zauberschwein by candlelight is de naam van de nieuwe ep die Fremdkunst deze maand uitbrengt, een mix van postmoderne jazz, trip- en hiphopbeats, soundscapes en turntablism! Zauberschwein by candlelight is deel 1 van een serie ep’s genaamd Zauberschwein im Krankenhaus. De serie is het resultaat van een reis waar Fremdkunst de grenzen opzoekt van hun “nihilistisch Fremdkunt universum”.

 

De ep is gratis te downloaden op de bandcamp site van Fremdtunes.

 

De heren live aan het werk zien? Op 14 januari speelt Fremkunst in podium t Beest in Goes. Meer info en reserveringen via de website van t Beest.

 
 

Fremdkunst official website: www.fremdkunst.com

Fremdtunes Soundcloud: www.soundcloud.com/f-7

Fremdtunes Bandcamp: www.fremdtunes.bandcamp.com

Fremdtunes on twitter: twitter.com/fremdtunes