Pop Aan Zee in Terneuzense Pit

According To You, Failsafe en Truckfighters

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Drie bands betraden het podium in de Terneuzense Pit in het kader van Pop Aan Zee: het Zeeuwse According To You, het engelse Failsafe en de Truckfighters uit Zweden.

According To You, Failsafe en Truckfighters

Pop aan Zee is een initiatief van PoppuntZeeland en de Zeeuwse poppodia en heeft als doel de lokale popscene te promoten en verder te ontwikkelen. Vijf geselecteerde Zeeuwse bands krijgen een persoonlijke coach toegewezen die de band begeleid en adviseert. In podium De Pit in Terneuzen was het aan According To You om de zaal op te warmen voor Failsafe en Truckfighters.
 
According To You geeft de aftrap van deze avond in een nog vrij lege zaal. Toch gaat de band helemaal los en geven zij een energieke show weg. Roald, die sinds kort de drumstokken heeft verruild voor een microfoon gooit deze meters de lucht in en springt het hele podium over. De nieuwe drummer heeft het drummen goed in de vingers en is meer dan een waardige opvolger van Roald. Niet iedereen is enthousiast over deze verandering binnen de band, dus de band zal zich de komende tijd weer moeten bewijzen.
 
Ter promotie van hun nieuwe album The Truth Is zijn de mannen van Failsafe vanuit Preston, Engeland, aan een Europese tour begonnen. Naast Klomppop spelen ze ook op Pop aan Zee. Na wat technische probleempjes en een verzoek: “stop the stagesmoke please, we’re not Van Halen!” komen de mannen van Failsafe goed los. Melodieuze alternatieve rock wordt afgewisseld met nummers met metal en punkrock invloeden. De band geeft een zelfde strakke show weg als hun optreden op Klomppop twee dagen eerder.
 
De afsluiter van deze avond is Truckfighters. Deze 3-koppige band uit Zweden speelt loodzware moddervette stonerrock. Al tijdens de soundcheck staat het publiek luid mee te brullen voor het podium. Vanaf het eerste nummer springt en headbangt het publiek mee als een bezetene. Een geslaagde afsluiter van de avond!