Druk en warm op het Straatfestival Ovezande

Kunst en muziek en voor elk wat wils

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Ingrid Borger ,

De zon brandt op je huid en de drukke straten met verkoop van tweedehands spulletjes, kleding, eten en drinken, maken het een mooie dag voor het Ovezandse Straatfestival. De tenten van het 3 dagen eerdere Klomppop festival staan nog te wachten op de bands die deze dag het gevarieerde publiek mogen vermaken.

Kunst en muziek en voor elk wat wils

De zon brandt op je huid en de drukke straten met verkoop van tweedehands spulletjes, kleding, eten en drinken, maken het een mooie dag voor het Ovezandse Straatfestival. De tenten van het 3 dagen eerdere Klomppop festival staan nog te wachten op de bands die deze dag het gevarieerde publiek mogen vermaken. Veel activiteiten voor een klein dorpje. Parkeren moest je ’s middags dan ook al buiten het dorp in de polder.
 
Deze dag heeft voor alle leeftijdsgroepen wel iets leuks te bieden. Theater, rommelmarkt en vooral ook veel muziek. De band Grouse is weer te bewonderen en ditmaal in akoestische formatie. Zanger Michiel wordt vergezeld door een zangeres die goed op elkaar lijken ingespeeld, terwijl de band eigenlijk nog maar weinig heeft geoefend het akoestische repertoire. Het nieuwe nummer ‘Tell Me’ laat je al gauw meezingen. Hangt hier een hitje in de lucht?

Verbazend is het als twee jongedames en een jongeman het podium betreden, onder de naam Jay Minor & The Early Birds. Een zacht lief stemmetje begint te zingen en zodra ze het podium weer een beetje gewend is, blijkt dat dit een stemmetje van kwaliteit is. Prachtig om naar te luisteren. Ze spelen aanstekelijke nummers en het publiek doet vrolijk mee met het naamloze liedje 'The Birds, The Bees And The Appletrees'. Talentjes om in de gaten te houden.

De dag gaat verder met Blaas Of Glory, een groep met werkelijk met alle toeters en bellen. In plaats van in de tent te spelen, hebben zij besloten lekker buiten in de zon op te treden. Zo wordt het gezellige sfeermuziek bij een koel drankje in het gras.

Verder brengt deze dag nog De Jongus, The Revolvers, Groover, The Willies, Freeride Band en afsluitend Memphis Maniacs. Het duurt lang voordat deze dag afkoelt, maar wat wil je met al die muziek, theater en bovenal drukte.