cd presentatie Winnie

Vlissingen geniet van intieme cd presentatie

Tekst en foto’s: Andre Joosse ,

Zangeres Winnie Haarhuis viert de release van haar debuut cd met een intiem optreden in thuisbasis De Piek in Vlissingen.

Vlissingen geniet van intieme cd presentatie

Bij binnenkomst in De Piek blijkt dat ondanks het mooie weer veel mensen de zonovergoten boulevard hebben verruild voor het donkere zaaltje van het Vlissingse poppodium.
 
De zaal is voor de gelegenheid omgetoverd tot de huiskamer van Winnie; een bankstel, een tafeltje met bloemen en de nodige gekleurde lampjes en uiteraard een schilderij aan de muur. De ruimte voor het podium is snel gevuld met zittend publiek en het huiskamergevoel is compleet. Het publiek variërend van 2 jaar tot ver voorbij de pensioensgerechtigde leeftijd geniet zichtbaar.
 
Winnie Haarhuis begon haar muzikale carrière in een rockband maar brengt het er zich solo erg goed vanaf. Dit jaar is ze evenals vorig jaar geselecteerd voor de Popronde en ze stond al in het voorprogramma van de Zeeuwse trots Racoon.
 
Met een stem die veel weg heeft van K’s Choice zangeres Sarah Bettens en mooi gitaarspel blijft haar concert tot op het einde boeien. De teksten zijn erg persoonlijk en zijn soms verre van vrolijk, dit draagt alleen maar bij aan de kracht van de nummers. “Loneliness has really kicked in, I’m more lonely than I ever been, When will I stop talking to myself?” over de eenzaamheid, maar ook luchtigere teksten over de huiskat “You may think I’m your best friend, you’re just a way to get fat”.
 
Binnenkort een uitgebreide recensie over haar debuut cd op 3voor12/zeeland.
 
De cd Clouds is verkrijgbaar via winniehaarhuis@hotmail.com. Winnie is op 29 mei weer live te bewonderen tijdens de Nacht van de vrijheid in t Beest te Goes.