#woohah2016: Woodie Smalls is ideale opwarmer #woohah2016: Woodie Smalls is ideale opwarmer

Vlaams talent klikt met jeugdig publiek

, Wesley van Oevelen

#woohah2016: Woodie Smalls is ideale opwarmer

Vlaams talent klikt met jeugdig publiek

Wesley van Oevelen ,

Woodie Smalls staat in het voorprogramma van Nas en warmde het publiek van Game vorig jaar al op. Het is wachten tot de Vlaming echt doorbreekt. De organisatie van Woo Hah! programmeerde hem op het begin van de dag. Een prima keuze.

Woodie Smalls is een van de grootste talenten van de Vlaamse rapscene. De rapper uit Sint-Niklaas brak in 2015 door met de track ‘Champion Sound’ en kan sindsdien niet meer stuk bij de Belgische jeugd. Sinds het uitbrengen van debuutalbum Soft Parade gaat het hard; zo deed hij single ‘About The Dutch’ live bij De Wereld Draait Door en in Engeland en Amerika wordt zijn muziek vaker gestreamd dan in eigen land.

Gaat het publiek lekker op de Vlaming?
Dat heeft nog even nodig. Zo vroeg op de dag deinen de hoofdjes mee met de boom bap-beats van de Vlaamse rapper. Die lijkt dat niet genoeg te vinden en probeert wat energie bij de mensen los te krijgen. De bezoekers moeten zich opsplitsen in een linker- en rechterkant en springen vervolgens op elkaar in. Een minutenlange pit is het vervolg. Woodie trekt vooral veel jeugd aan. En die zijn er dan ook niet vies van om overal aan mee te doen.

Dus deze man gaat internationaal?
Dat valt nog te bezien, maar wie hem live ziet optreden, ziet een rasartiest. En dat is best knap met zijn pas 20 jaar. Tussen de tracks door praat hij met accentloos Amerikaans. Waarom niet gewoon in het Vlaams, je staat 20 kilometer van je thuisland vandaan? Goed, het is een stijl die je als bezoeker te accepteren hebt. En eerlijk gezegd: het past goed bij zij aspiraties. Want wie overzees succes wilt boeken, zal zijn woordje klaar moeten hebben.

Volgend jaar op een groter podium?
Hoeft helemaal niet. Woodie Smalls is de ideale opwamer van Woo Hah!. De FunX Stage is redelijk gevuld en beweegt voor het eerst op de dag. De old-skool hiphop past bij de tijd. Lekker rustig opbouwen en door naar de volgende.

Woodie Smalls

Woodie Smalls

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg