#woohah2016: Vic Mensa brengt verschillende werelden samen #woohah2016: Vic Mensa brengt verschillende werelden samen

Snelle en dynamische show van een van de hotste rappers van het festival

, Flip Kloet

#woohah2016: Vic Mensa brengt verschillende werelden samen

Snelle en dynamische show van een van de hotste rappers van het festival

Flip Kloet ,

Terwijl het overgrote deel van de bezoekers op het veld staat te luisteren naar de lines van Tyler The Creator, vult de Koepelhal zich met de mensen die klaar zijn voor iets heel speciaals. Niet de gangbare boom bap beats, maar een hybride van trap, hiphop en klein beetje dance.

Vic Mensa is een van die artiesten die het perfect voor elkaar krijgt om een eigen stempel te drukken op de hiphop die vandaag de dag gemaakt wordt. De rapper uit Chicago heeft al een paar prachtige features op zijn naam staan op onder andere het nieuwe album van Kaytranada, maar met zijn nieuwe album There’s Alot Going On laat hij zien dat hij zijn plek in het hiphoplandschap meer dan dik verdient.

Waarom verdient hij die plek dan precies?
Vic Mensa is meer dan zomaar een stereotype rapper die graag ringen draagt en een fles cognac aan zijn mond zet. Als een van de weinige shows is hier ook aandacht besteed aan de aankleding van het podium. De dj-booth is netjes weggewerkt met houten schilderingen van oproerpolitie a la Banksky. Als een hippie in trance komt Mensa op en start zijn eerste track en albumopener ‘Dynasty’ en in extase draait hij langzaam rond in zijn doorschijnende zwarte bloesje.

Maar wat maakt die show dan zo speciaal?
Allereerst het feit dat Vic Mensa niet bang is om een statement te maken. Nu begint dat met een boodschap die we al vaker hebben meegekregen van een hiphop-artiest; het welbekende lied opgedragen aan mensen die wel eens zijn aangevallen door de politie. Met ‘16 Shots’ laat hij duidelijk weten dat de politie niet bepaald zijn beste vriend is. Maar er is meer. Het vijfde nummer begint met een korte mededeling. ‘Jullie weten wat er is gebeurd in Orlando een tijdje terug. Dit nummer is voor iedereen die beperkt wordt in zijn liefde.’ ‘Free Love’ start met een prachtig akoestisch riffje en wordt uiteindelijk bijgestaan met een doordringende basdreun.

En hoe reageert het publiek daarop?
Naast de wat onbekendere tunes zijn er toch echt twee tracks die er geweldig uit springen. Sowieso de heerlijke hiphop/dance-crossover ‘Down On My Luck’. Precies waar iedereen na al dat springen even aan toe was. Het dansen maakt wel al snel plaats voor de grote finale. Bij het laatste nummer wordt het publiek in twee delen gesplitst en Mensa is niet te beroerd om het publiek in te wandelen. Nog even worden de schoenen van de pauze-dj door Mensa gekaapt, omdat hij die van zichzelf liever schoon houdt, en dan is het tijd om in de massa te springen. Al crowdsurfend belandt hij op het podium en het is overduidelijk: Vic Mensa wordt letterlijk op handen gedragen.

Vic Mensa op Woo Hah! 2016

Vic Mensa op Woo Hah! 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg